- Totals toppsjef døde i flyulykke i Moskva

Toppsjefen i den franske olje- og gassgiganten Total, Christophe de Margerie (63), var blant dem som omkom i flyulykken i Moskva natt til tirsdag, melder internasjonale nyhetsbyråer.

DØDE: Toppsjefen for det franske oljeselskapet Total, Christophe de Margerie, skal ha omkommet i en flyulykke i Moskva i natt. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/Files
DØDE: Toppsjefen for det franske oljeselskapet Total, Christophe de Margerie, skal ha omkommet i en flyulykke i Moskva i natt. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): - Totals konsernsjef, Christophe de Margerie døde i en flyulykke på Vnukovo-flyplassen i Moskva. Et fly krasjet med en brøytebil. Tre besetningsmedlemmer og en passasjer døde, sier talskvinne for flyplassen, Elena Krylova, ifølge Reuters.

Total har foreløpig ikke bekreftet meldingen.

Nyhetsbyrået Itar Tass melder at Totals toppsjef var blant fem mennesker som mistet livet da et privat jetfly kolliderte med en brøyteplog på flyplassen Vnukovo utenfor Moskva natt til tirsdag. De fire som var om bord i flyet av typen Falcon 50, samt føreren av brøytebilen, omkom. Alle de fire i flyet skal ha vært franske statsborgere.

Ulykken skjedde da flyet var i ferd med å ta av fra flyplassen med kurs for Paris natt til tirsdag, ifølge nyhetsbyrået.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men tåken lå tykt over flyplassen på ulykkestidspunktet.

Vnukovo internasjonale lufthavn er den tredje største i Moskva-området.

Total er Europas tredje største oljeselskap, ifølge Bloomberg.

De Margerie begynte å jobbe i Toltal i 1974 og tok over som konsernsjef i februar 2007. Før han ble toppsjef, ledet de Margerie Totals undersøkelser og leting etter olje i svært spente og konfliktfylte deler av verden, som Irak og Iran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer