Totalskadd i brann julaften

En leilighet på Bekkelagshøgda ved Holtet i Oslo ble totalskadd i brann i ettermiddag. Ingen mennesker kom til skade, men husets katt omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var naboen i firemannsboligen i Heiasvingen 1, Lars Petter Fjeld, som hørte røykvarsleren og ringte brannvesenet.

- Like etter brøt brannen for alvor løs. Jeg er glad for at det var røyvarsler i huset, og at vi har brannvesen på Nordstrand, sier Fjeld.

Dagbladet.no var vitne til at tung røyk og flammer veltet ut av leiligheten i 2. etasje. Et stort oppbud av brannbiler, politi og ambulanse var raskt på plass, og brannen ble hurtig slukket.

- Eierne, et ungt par, reiste på ferie lille julaften til Bergen. Det var bare en katt hjemme. Den døde. Det er vanskelig å si hva årsaken til brannen er, men levende lys kan utelukkes. Leiligheten var akkurat ferdig oppusset, opplyser Fjeld.

Han og familien får ikke ødelagt jula av brannen i naboleiligheten. Ingen av de andre i firemannsboligen feirer julaften hjemme.

- Leiligheten under er vannskadet, men brannvesenet opplyste at vi kan feire julaften som planlagt, sier Fjeld.

Verken politi eller brannvesen kan foreløpig uttale seg om årsaken til brannen.

<B>TOTALSKADD:</B> - Heldigvis ble ingen mennesker skadd i brannen. Eierne er bortreist, men husets katt døde, sier naboen Lars Petter Fjeld, som ringte brannvesenet.