Totalslakt av sikkerheten i regjeringskvartalet

Statsråd Rigmor Aasrud og regjeringa får ansvaret for grove mangler på sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Men også Statsministerens kontor, Justisdepartementet og PST har ansvaret for bygningene og menneskene i regjeringskvartalet, skriver kommisjonen.

Totalslakt Kommisjonen slakter i sin rapport regjeringens manglende oppfølging av Politidirektoratets sikringstiltak fra en rapport allerede 2004 om hva som må sikres i regjeringskvartalet. Tiltakene mener kommisjonen kunne ha forhindret et terrorangrep eller redusert skadeomfanget av terrorangrepet 22.juli.

Verken Fornyings- og administrasjonsdepartementet, Statsministerens kontor eller Justisdepartementet gjorde jobben de var satt til med å sikre forholdene i regjeringskvartalet, ifølge rapporten.

- Det (har) ikke vært en styring, oppfølgning og kontroll av gjennomføringen av sikkerhetsprosjektet fra administrativ og politisk ledelse i FAD i samsvar med det som var forventningene fra regjeringen. Gjennomgangen har videre vist at der SMK ikke fulgte opp, var det få andre i den politiske eller administrative ledelse som engasjerte seg, skriver kommisjonen.

- FAD sviktet Statsråd Rigmor Aasruds departementet får regelrett slakt for sin sviktende oppfølging av sikkerheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer