Totalslakt for Listhaug

Hele 41 prosent mener at Sylvi Listhaug takler jordbruksoppgjøret dårlig. Men hun har full støtte blant egne velgere.

MANGE ER MISFORNØYD:  41 prosent mener at Frps landbruks- og matminister Sylvi Listhaug gjør en dårlig jobb, ifølge en Ipsos-MMI-måling. Her er hun avbildet påFrps landsmøte i 2014. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MANGE ER MISFORNØYD: 41 prosent mener at Frps landbruks- og matminister Sylvi Listhaug gjør en dårlig jobb, ifølge en Ipsos-MMI-måling. Her er hun avbildet påFrps landsmøte i 2014. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mai-målingen som Ipsos MMI gjennomførte for Dagbladet denne uka, svarer 47 prosent av de spurte at landbruks- og matminister Sylvi Listhaug har håndtert jordbruksoppgjøret på en dårlig måte. 28 prosent svarer middels, 10 prosent svarer vet ikke, mens bare 15 prosent mener hun har håndtert saken godt.  

Tøff i trynet - Jeg syns dette er slett arbeid av Sylvi Listhaug. Jeg kan ikke huske verre, sier Geir Pollestad, landbrukspolitisk talsperson i Senterpartiet.

- Jeg registrerer en statsråd som er veldig opptatt av å være tøff i trynet i avisene og på TV, men som ikke behersker det å være statsråd inne i stortingssalen, og det er der makta til syvende sist ligger, fortsetter Pollestad.  

Hjemme best I Ipsos MMI-målingen svarer 17 prosent at Sylvi Listhaug generelt gjør en god jobb som landbruks- og matminister, mens 41 prosent mener Frp-statsråden gjør en dårlig jobb. Blant rødgrønne velgere synes nesten ingen at Listhaug gjør en god jobb, mens et flertall av Frp-velgerne er fornøyde.

- Sylvi Listhaug er en polariserende figur som mange har sterke meninger om, men hun nyter stor tillit hos sine egne velgere, som nok opplever at hun gjennomfører den landbrukspolitikken Fremskrittspartiet har ønsket seg, sier valgforsker Johannes Bergh.    

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer