Det årlige rånertreffet på skjærtorsdag i Strömstad gikk som det pleier: Mye full, god stemning og en del pågripelser for i overkant høy promille. Andre igjen hadde et godt forhold til de mange politifolkene på stedet, som vist i bildet over. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Det årlige rånertreffet på skjærtorsdag i Strömstad gikk som det pleier: Mye full, god stemning og en del pågripelser for i overkant høy promille. Andre igjen hadde et godt forhold til de mange politifolkene på stedet, som vist i bildet over. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Totalt 20 pågrepet under rånertreffet

Skjærtorsdagsfeiringen ble en travel dag for politiet ved grensa mot Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Politiet i Strömstad opplyser til NTB natt til fredag at 20 nordmenn er blitt innbrakt til arresten på grunn av fyll.

- En av disse begynte å krangle når han skulle settes i arresten og slo til en sivil arrestvakt slik at brillene hans ble knust. Nordmannen kan vente seg en kraftig mulkt, sier Tage Ödlund ved politistasjonen i Strömstad.

Ödlund forteller at skjærtorsdagen har forløpt ganske rolig, men er ikke imponert over nordmennenes forsøpling av området.

- Det ligger søppel og tomme ølflasker overalt. Norske ungdommer er tydeligvis ikke særlig sterke siden de ikke klarer å holde en ølboks, sier han noe syrlig.

Den første pågripelsen av en nordmann skjedde allerede ved 11-tiden torsdag formiddag.

Full 14-åring Etter at festingen og råningen i Strömstad var unnagjort satte nordmennene kursen tilbake mot Norge, noe særlig Halden fikk merke. De fleste samlet seg på torget i byen.

- Vi har vel innbrakt ti-tolv stykker for ordensforstyrrelser knyttet til alkohol, sier operasjonsleder Tommy Antonsen i Østfold politidistrikt til NTB natt til fredag.

Utover dette har det vært en stygg episode der tre stykker sparket og slo en mann som lå på bakken.

Halden-politiet var for anledningen forsterket med politifolk fra Sverige, som hadde fått begrenset politimyndighet i Norge for å kunne hjelpe til ved pågripelser.

- En politipatrulje innbrakte en 14 år gammel svensk jente som ble beskrevet som «full og vanskelig». Hun oppga i begynnelsen falsk personalia, og ble etter hvert tatt med tilbake til Sverige da de svenske politifolkene dro tilbake, sier Antonsen.

Jenta var tilhørende i Strömstadområdet og hadde blitt med til Norge. Nå blir hun overlatt til det lokale barnevernet ettersom hun er mindreårig.

Til sykehus Ved Jörlov, ikke langt fra Strömstad, måtte en person hentes av ambulanse etter å ha ramlet av eller ut av en bil i fart torsdag. Det er ikke kjent hvor alvorlig skadd vedkommende er.

Skjærtorsdag formiddag måtte politiet i Follo gripe inn mot rånere som lagde bråk og urinerte på offentlig sted. Rett før klokka ti kom en politipatrulje i Vestby over sju-åtte biler med det som omtales som rånere på vei mot Strömstad. Samtlige ble bortvist fra stedet på grunn av uro, fyll og urinering, opplyser operasjonsleder Øyvind Thoresen i Follo politidistrikt.

Omtrent samtidig meldte en person om at vedkommende var blitt forbikjørt av en «kortesje» med rånere i Eidsberg. På en av bilene satt det folk på taket, og en av disse kastet ei flaske som ødela melderens frontrute. (©NTB)