Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Totalt oppussingsobjekt spratt to millioner over takst

Totale oppussingsobjekter selger. - Kall det gjerne en forelskelse, sier megler.

 To millioner over:  Leiligheten med betydelig oppussingsbehov gikk for over åtte millioner kroner. Foto: Mateusz Michalowski.
To millioner over: Leiligheten med betydelig oppussingsbehov gikk for over åtte millioner kroner. Foto: Mateusz Michalowski. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Når tilbudet av boliger er så lavt som det er i Oslo nå, blir det mye fokus på objektene som faktisk legges ut.

Og det sto ikke på oppmerksomheten da Boa Eiendomsmegling Oslo vest nylig viste frem en 5-roms hjørneleilighet i Middelthuns gate på Majorstua.

146 kvadratmeter P-rom i høy 1. etasje var priset og taksert til 6,05 millioner kroner.

Da budrunden var over, sto fagansvarlig og partner Kristine Flusund Kolstad og hennes kollega og partner Luan Bui igjen med 8,05 millioner kroner i salgssum.

- Interessen var stor i forkant, og vi skjønte tidlig at taksten var lav, men hadde ikke drømt om at vi skulle ende opp der, sier Kolstad til Hegnar.no.

- Kjøperne bød med hjertet Leiligheten med mulighet for fire soverom ble markedsført som et totalt oppussingsobjekt, og traff ifølge megleren et ganske så bredt spekter av interessenter.

- På oppussingsobjekter er trykket som regel høyt. Du trekker til deg dem som skal kjøpe og bo - både småbarnsfamilier og eldre par, og ikke minst investorer som skal pusse opp og snu seg rundt for å leie ut eller selge. De som vil bo der selv anser disse objektene som en mulighet til å skape drømmehjemmet, uten å få dårlig samvittighet for at de river det halvfine badet, forteller Kolstad.

- Av de 125 som skrev seg på liste endte vi opp med syv budgivere, der særlig to skilte seg ut. Og vi fikk inntrykk av at de som fikk tilslaget har kjøpt for å bo der en stund, føyer hun til. 

Megleren kan berette at både selger og kjøper var fornøyde med handelen, og at flere budgivere uttrykte bitterhet over ikke å nå opp.

- De som endte opp med leiligheten bød med hjertet. Kall det gjerne en forelskelse. Når du faller for noe, forsvinner realisten og du strekker deg litt ekstra. sier Kolstad.  

- Leiligheten har mye sjarm Hva var det med leiligheten folk falt for?

- Beliggenheten. At den er stor, gammel, med et herskapelig preg og mye sjarm med sine stukkaturer, rosetter, doble dører og muligheter for vedfyring. Leiligheten er som et åpent skall - med store rom og potensial for en annen romløsning. Veldig mange brukte mye tid på visning til å vurdere akkurat dette, sier Kolstad. 

Foto: Mateusz Michalowski.
Foto: Mateusz Michalowski. Vis mer

Dere innså tidlig at taksten/prisantydningen var lav. Hvilke vurderinger lå til grunn?

- Takstmannen baserte seg rett og slett på at standarden er veldig dårlig. Store usikkerhetsmomenter knyttet til leiligheten - som beliggenheten i 1.etasje og pågående rehabiliteringsarbeid i sameiet - ble lagt til grunn for vurderingen. Ut fra betalingsvilligheten i området la vi vekt på følelsene som kunne vekkes gjennom presentasjonen av leiligheten, og resultatet ble kjøpere som handlet med hjertet, svarer partneren.

Ifølge Eiendom Norge lå medianprisen i bydel Frogner på 71.647 kroner per kvadratmeter for omsatte boliger i mars måned. Salgssummen på 8,05 millioner kroner for oppussingsobjektet tilsvarer 55.137 kroner per kvadratmeter.  

1-2 millioner til oppussing Hvor mye må kjøperne legge inn i renovering?

- Det avhenger jo veldig av hva du estimerer og hva du gjør, men på visningene hørte vi alt fra én til to millioner, så det er tydelig at budsjettene spriker godt, sier Kolstad. 

Hvordan vil du karakterisere dagens marked?

- Utvalget for kjøperne er lite, og de fleste visningene er godt besøkte. Veldig mange objekter går både veldig fort og veldig høyt - som denne. Likevel merker vi at en del kjøpere er selektive, så det kommer helt an på leiligheten. Men veldig mye treffer bredt når tilbudet er så lavt, avslutter Kolstad overfor Hegnar.no. 

Flere nyheter Boliggård solgt for 111 millioner
Har du kjøpt en dyr bolig? Du tapte!
Thomas Giertsen håvet inn 25 mill. på boligsalg

Foto: Mateusz Michalowski.
Foto: Mateusz Michalowski. Vis mer
Hele Norges coronakart