- Totalt uakseptabelt at barn rammes

Per Arne Olsen (Frp) krever at helseministeren griper inn overfor barna på Rikshospitalet.

Oslo, 20100122:  Kutt på Rikshospitalet har gitt dårligere forhold på barneavdelingen.  Christoffer (18 mnd) er ett av mange barn som merker stramme budsjetter på Olso Universitetssykehus.  Her er han med pappa.  
Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
Oslo, 20100122: Kutt på Rikshospitalet har gitt dårligere forhold på barneavdelingen. Christoffer (18 mnd) er ett av mange barn som merker stramme budsjetter på Olso Universitetssykehus. Her er han med pappa. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Fremskrittspartiet reagerer skarpt mot måten Rikshospitalet under den nye paraplyen Oslo universitetssykehus behandler alvorlig syke barn på, og krever at helseminister Anne-Greth Strøm-Erichsen griper inn.

- Det er totalt uakseptabelt at barn rammes på denne måten. Man kan ikke la barn og deres pårørende bli møtt og behandlet slik av det norske helsevesenet. Helseministeren er øverste ansvarlig og må gripe inn, sier helsepolitisk talmann, Per Arne Olsen.

Stues sammen for å spareI går fortalte Dagbladet om operasjoner som avlyses, barn og foreldre som ikke får rom, om få ansatte, mangelfull pleie, dårlig renhold og alt for små lokaler. I dag kommer det fram at mens tre avdelinger er stuet inn på plassen til én, står de fraflyttede lokalene i etasjen under tomme. Pårørende og ansatte fortviler og mener at situasjonen er alvorlig.

Ifølge ansatte er det ikke faglige hensyn som står bak innsparingen på areal og ansatte. Sammenflyttingen er gjort for å spare penger, og ble iverksatt før jul.

Olsen mener at prosessen rundt omorganiseringen til Oslo universitetssykehus ser ut til å være dårlig planlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer