Høyre i rødgrønn oljeklinsj

- Totalt useriøst

Høyre krever svar fra venstresiden om hvor det skal kuttes når oljeinntekter minsker. - Totalt useriøst, svarer SV.

UTFORDRER: Høyres energipolitiske talsperson, Stefan Heggelund, utfordrer de rødgrønne partiene. - Dersom vi ønsker å ha en økonomi som er mindre oljeavhengig, så vil det nødvendigvis få konsekvenser for hvordan vi driver offentlig sektor, sier Heggelund. Bildet er fra Oseberg Øst. Foto: © Roger Hardy / Samfoto
UTFORDRER: Høyres energipolitiske talsperson, Stefan Heggelund, utfordrer de rødgrønne partiene. - Dersom vi ønsker å ha en økonomi som er mindre oljeavhengig, så vil det nødvendigvis få konsekvenser for hvordan vi driver offentlig sektor, sier Heggelund. Bildet er fra Oseberg Øst. Foto: © Roger Hardy / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ettermiddag åpner statsminister Erna Solberg perspektivkonferansen, med samtlige statsråder tilstede, for å høre finansminister Jan Tore Sanner redegjøre for framtida for norsk økonomi.

Samtidig etterlyser Høyres energipolitiske talsperson, Stefan Heggelund, mer økonomisk realisme hos sine rødgrønne politiske konkurrenter.

- SV, Rødt og MDG mener at Norge må bli mindre oljeavhengig samtidig som de vil blåse opp offentlige budsjetter. De ønsker å innføre sekstimersdag, som vil slå beina under velferdsstaten. MDG vil redusere folks levestandard ved å bytte ut reallønnsvekst med fritid. Det er helt uansvarlig. Du skaper ikke en mindre oljeavhengig nasjon av å holde på sånn, sier Stefan Heggelund.

Prioritere tøffere

Han viser til at det oljekorrigerte underskuddet er 244 milliarder kroner i 2020. Tilsvarende tall i 2019 for et Norge uten olje var 231 milliarder kroner.

- Vi må huske at det er pengene som oljenæringen genererer som tillater oss å ha store budsjetter og en sterk velferdsstat. Dersom vi ønsker å ha en økonomi som er mindre oljeavhengig, så vil det nødvendigvis få konsekvenser for hvordan vi driver offentlig sektor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer