Totalt utfrosset

I 2002 gikk bedriftsleder Sverre Rott til oljegiganten Total og varslet om utroskap i en salgsprosess. Etter det har han ikke fått større oppdrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): -  Jeg har fått beskjed fra tidligere gode kunder om at de ikke kan handle mer med oss. Det ble boikott fra det øyeblikket vi fortalte Total at salget var manipulert. Jeg havnet i fryseboksen, sier Rott.

I snart tre år har han forsøkt å få Total til å betale regninger på over to millioner kroner. Firmaet Valiant Industrier omsatte gammelt plattformutstyr for 25- 40 millioner kroner årlig fram til 2001.

De ble kredittvurdert blant de mest solide foretak i Norge. Total var deres beste kunde.

Nektet å betale

Alt startet i 2002, da Total skulle selge utstyr fra Nordsjøen. Valiant fikk oppdraget med å finne en kjøper, og Rotts medarbeider fant et firma. Så oppdaget Rott at medarbeideren hadde interesser i selskapet. Han gikk til Total og hevdet han hadde en utro tjener.

-  Jeg la hele kundeforholdet på blokka, og sa at dette må vi ordne opp i sammen. Men de sa at dette var mitt problem. Jeg advarte Total mot å gjøre forretninger med disse folkene, men de hørte ikke på meg. I stedet fortsatte de samarbeidet med kjøperselskapet, og nektet å betale ut deler av meklerhonoraret vi var lovet, sier Rott.

Tause Total

I forliksrådet avviste Total alle krav. Total vil ikke kommentere saken, som skal i rettssystemet.

 KJEMPER:  Sverre Rotts firma går på sparebluss og må ut av kontorene på Dusavik-basen i Stavanger. Foto: Erling Hægeland
KJEMPER: Sverre Rotts firma går på sparebluss og må ut av kontorene på Dusavik-basen i Stavanger. Foto: Erling Hægeland Vis mer

-  Vi har interne retningslinjer som går på åpen og rettferdig behandling av samarbeidspartnere. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier informasjonssjef Dag Olav Ringe i Total.