Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Totens mest farligste menn ettersøkt

KAPP (Dagbladet): Ved melkefabrikken på Kapp, tettstedet Gud mista på vei over Mjøsa til prospektkortet Stange, har fire voksne mannfolk nesten tatt livet av 15000 mennesker i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Banden er nå ettersøkt i flere stater med minst tre millioner innspilte kroner i bagasjerommet. De anses for å være Totens farligste menn, bevæpnet med humorvåpenet «Kæll't i tælt».

Første nesten-humord skal, etter det lensmannen på Lena opplyser oss om, ha funnet sted på sankthansmandag den 23. juni. 500 mennesker kom intetanende til Mjøsas ferskvannsbredd ved Kapp hvor det var satt opp et 20 x 30 meter stort telt.

Klokka 21.00 dundret det inn en båt.

Vitneutsagn

Et vitne fra Kolbu forteller: Ut av plastbåten fra Kapp båtforening steg fire menn. Alle var relativt pene i dresstøyet, sjøl om den ene virket litt blondere i pelsen enn de andre tre. Etter det jeg husker kaller de seg Vazelina Bilopphøggers.

Dette skal, etter det vi forstår, ha vært starten på det som nå omtales som den såkalte «Vazelina-saken». Latterangrepene som har herjet fra Gjøvik light og ned til Minnesund den siste måneden.

- Det har også vært mange busser med Oslo-folk her oppe. De har også blitt utsatt for samme ekstreme blide behandling, sier Arnulf Paulsen.

Paulsen er en nær bekjent av hovedmistenkte, Mjøsas hvite svane som også omtales som Høgger'n.

Støttekontakt

- Jeg skjønner ikke at Vazelina Bilophhøggers-fraksjonen fortsatt får det til. De gjør jo stort sett det samme som de har gjort de siste 17- 18 åra. Vel, noen nye tricks har de foretatt seg i sommer, sier Viggo Sandvik, støttekontakt for blant annet for Eldar Vågan.

Mannen som paralyserer sine ofre under dekknavnet Odd D. Vi, profesjonell fyllekjører med flere norgesmesterbarskap på den angstfulle samvittigheten.

Samme Vågan er også blitt observert med en frittgående cello, og en røverhistorie om hu Ågåt med smågott, under sommerens villeste voldsbølge.

- Det verste med Eldar er at han lar folk bli utsatt for rein Prøysen-terror ved at han blant annet forteller hvordan det gikk med Teskjekjerringa og han Gunnar fra Moe etter at sangene var ferdige, sier Jan Erik Johnsen, spesialrådgiver for vanskeligstilte musikere fra Raufoss & omeng.

- Hvordan gikk det med Teskjekjerringa ifølge Vågan?

- Hun havnet som rett-i-koppen som hønsebuljong på en termos.

- I Oslos underverden hevdes det at dere vil nå trekke dere tilbake en stund, for seinere å komme tilbake til høsten for å angripe andre strøk av landet?

- I morgen kveld stikker vi fra Vågans Kapp for å ta ferie. Hva som skjer til høsten, ingen kommentar, jo forresten: Bare pass døkk, sier Viggo Sandvik og blir applaudert for dette tøffe utsanget av tryllekunstner Paulseno og coctailtrommis Johnsen.

Millionbutikk

- Hvor mye penger har dere sopt med dere i sommer, vi har regnet ut sånn cirka tre millioner?

- Ingen kommentar, men som Ingvar Ambjørnsen pleier å svare, ja, jeg tjener penger.

Og dermed var møtet over. En ny sceneplastbåten ventet. I teltet satt nærmere 600 lattermilde ofre.

Kapp Farvel eller var det Kapp det gode humør?

FARLIGE MENN: 15000 mennesker har fått føle hvordan det er å bli utsatt for human latterterror på Toten i sommer. Her har fire menn, her ved to av dem, brukt alle midler for å skape en uhyggelig morsom stemning i et telt ved Mjøsa. Etter det vi erfarer har mannfolka på bildet ingen tilknytning til den såkalte Vazelina-fraksjonen.