TIL ANDRES LOMMER:  En rekke næringsdrivende har anmeldt selskapet Touchpay for omsetning som har havnet i andres lommer enn deres egne. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB SCANPIX.
TIL ANDRES LOMMER: En rekke næringsdrivende har anmeldt selskapet Touchpay for omsetning som har havnet i andres lommer enn deres egne. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB SCANPIX.Vis mer

Touchpay-sjef tiltalt for tyveri og dokumentfalsk

Daglig leder (32) uten fast bopel kjenner ikke til eget selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle lederen for Touchpay, selskapet som selskapet som er anmeldt av et titalls kunder for underslag med betalingsterminaler, ble onsdag tiltalt for biltyveri og dokumentfalsk.

Han nekter imidlertid kjennskap til sitt eget selskap. Tidligere denne uka endret han sin folkeregistrerte adresse til «uten fast bopel».

Touchpay har markedsført seg som Norges største autoriserte utleieforhandler av betalingsterminaler fra Nets (tidligere Bankenes Betalingssentral, BBS). Nets har stengt rundt 250 av Touchpays terminaler etter at omsetningen til mange av selskapets kunder forsvant.

Klagde for døve ører Flere av de næringsdrivende som har leid terminaler av Touchpay og tapt hele omsetningen, har stilt en rekke spørsmål med hvorfor Nets først stoppet virksomheten en måned etter at de første bekymringsmeldingene begynte å renne inn.

En forretning på Bekkestua i Bærum som politianmeldte Touchpay, fikk først beskjed av politiet om at saken ikke ville bli etterforsket av kapasitetshensyn.

32-åringen ble ifølge Brønnøysundregistrene ny daglig leder i Touchpay 29. juni. Han har flere tidligere dommer mot seg knyttet til narkotikavirksomhet, vinningskriminalitet, brudd på våpenloven og heleri, skriver Dagens Næringsliv.

Onsdag ble han tiltalt for biltyveri og dokumentfalsk i en sak som ikke skal ha sammenheng med Touchpay.

- Det dreier seg i det vesentligste om generell vinningskriminalitet av en helt annen art enn det Touchpay-saken dreier seg om, sier politiadvokat Lars Reinholt-Østbye i Follo politidistrikt.

- Helt ukjent Gjennom sin advokat John Arild Aasen forteller 32-åringen fra Østfold at han er helt ukjent med selskapet Touchpay og at han stiller seg uforstående til sin tilsynelatende rolle som daglig leder.

Han kjenner heller ikke til en rekke involverte personer når navnene nevnes for ham.

Svenske Peter Mikael Rundström, som står oppført som styreleder i Touchpay, og som var registrert som daglig leder fram til 29. juni, nekter også for å ha hatt noe med Touchpay å gjøre på flere måneder.

Rundström forteller at han ikke kjenner 32-åringen og nekter for å ha noe ansvar for underslaget i millionklassen som selskapet nå er anmeldt for.

(NTB/Dagbladet).