Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tøv at jeg er hallik-kongen

SKIPAGURRA (Dagbladet): - Kom og hils på de flotte russiske jentene, justisminister Dørum og PR-konsulent Rune Gerhardsen! inviterer Frank Sandberg og viser Dagbladet rundt på et av Norges mest belastede steder - Skipagurra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Muskelbunten Sandberg strutter av selvtillit og blåser i hans dårlige renommé like fnysende som han avfeier dommen på 4 1/2 års fengsel for grov økonomisk svindel. Når som helst kan han bli innkalt til soning.

Han er en av Finnmarks mest forhatte menn, selveste hallik-kongen ifølge mange.

- Pisspreik, fråder Sandberg, og strammer brystmusklene så det feite gullkjedet vibrerer.

- Ikke vær så feige at dere står på utsida og dømmer russerne, ber han. Frank Sandberg vet at Rune Gerhardsen nettopp var her og ble blendet av vakker natur og skremt av det motbydelige sexsalget i Skipagurra.

Nå er det justisministeren som snart er på tur. Sandberg håper statsråden stikker innom for å høre litt om hva Frank Sandberg virkelig brenner for.

- Her skal jeg lage et lekeland for barn, med Hans og Grete-hus, pariserhjul og sånne fly som går rundt. Jeg sjekket et tivoli som gikk konkurs og fikk overta hele mannsjiten billig, ivrer han.

- Flytt herfra!

Nabo Elisabeth Sørensen Stjerna smiler oppgitt når Dagbladet gjengir hva Sandberg sier han skal etablere i Skipagurra.

- Dessverre, Sandberg, vi tror ikke på deg. Flytt herfra! lyder hennes oppfordring.

- Vi har allerede sett for mye. Russiske jenter tar inn i hyttene, de trekker til seg fulle og halvfulle mannfolk. Vi er ikke dumme og tror at de hygger seg med yatzy. Lille Tana tåler ikke dette, understreker Sørensen Stjerna.

Hun kunne gjerne ha tenkt seg å selge huset i Skipagurra, men vet alt for godt at ingen vil kjøpe. Bygda er grundig svertet.

Frank Sandberg slår ut med gullbehengte armer og framstår dypt fornærmet over påstandene om at han tjener på prostitusjon.

To russiske jenter kommer ut av ei av de knøttsmå hyttene og leverer nøkkelen fra seg.

- De har faste kjærester i Tana, guttene betaler for hytta, forklarer Sandberg kjapt.

- Jeg har utvist jenter som jeg har mistenkt for å ha solgt kroppen sin, skryter han.

- Slo ned mange

- Egentlig er russertrafikken et helvetes problem for meg, innrømmer han plutselig mens han puster ut etter å ha løftet noen vekter. Sandberg er tidligere europamester i kroppsbygging. Han forteller at han har vært livvakt i USA, nå er han privat etterforsker og sjef for selskapet Protection Service.

- Det var skikkelig Chicago da jeg overtok Skipagurra, med fyll og spetakkel. Men jeg har bestemte regler, ro etter klokka 23. Jeg gikk sjøl de første vaktene, og slo ned alle som forstyrret. Det er bare det språket de forstår, og nå er det ingen som tør lage bråk, understreker han, og den kraftige rottweileren knurrer illevarslende.

- Dere må skjønne at det ikke er jeg som har oppfunnet russerne. Men de er en belastning, kanskje gjør jeg stedet om til flyktningmottak, sier han.

- Nå blir et helt folkeslag hengt ut som tjuvpakk og horer. De fleste russiske kvinnene som kommer til Finnmark er mellom 60 år og døden, mener han.

- Heksejakt

- Mange har protestert her, de vil ha deg bort, hvordan orker du holde på med dette?

- Det er en heksejakt, jeg er visst en av Norges farligste menn. Men ingen skal klare å knekke meg, da prøver de seg på feil mann, fastslår han bistert.

- Problemet i Finnmark er ikke prostitusjonen, problemet er alkohol og narkotika. Jeg har aldri vært på et sted med så mange alkoholiserte mennesker, framholder Frank Sandberg.

Hans far pusler med å bygge nye verandaer på hyttene. Sjøl rusler Sandberg mot den hyperraske bilen, hans stolthet, og vil gjerne bli foreviget av fotografen. Kjerra har vært oppe i 270 km/t, nei da, ikke i Norge, men kan nå 340.

Og på veien snegler en ny russisk buss seg forbi.

- Evig eies kun et dårlig rykte, sukker en kar, og Frank Sandberg nikker enig.

HYPERRASK STOLTHET: Frank Sandberg driver Skipagurra gjestgiveri og poserer gjerne foran sin stolthet, en Mitsubishi HSR med 420 hk.