Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tøv at Mads Gilbert er nektet innreise på livstid

Den israelske hæren tilbakeviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samme dag som han lanserer ei ny bok om inntrykk fra Gaza-krigen i sommer, går Mads Gilbert til «krig» mot Israel, som i oktober nektet ham innreise til Gaza av sikkerhetsgrunner, skriver Dagen.

Mads Gilbert hevder selv at han er utestengt fra Gaza på livstid.

Pressetalmann Bjørn Hermann i Det israelske forsvaret (IDF) avviser dette på det sterkeste.

- Dette er tøv. Ingen er nektet «på livstid», sier Hermann til Dagen.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med talsmannen.

Avisa skriver videre at COGAT (Coordination of the Government Activities in the Territories), som koordinerer all trafikk mellom Israel og de palestinske områdene, avviser at innreisenekten har noe med Gilberts syn på Israel å gjøre.

-  Dr. Gilberts innreise til Gaza via Israel ble avslått av sikkerhetsfolk av rene sikkerhetsgrunner, og har ingenting å gjøre med Gilberts antiisraelske og antisemittiske uttalelser, heter det i en uttalelse fra COGAT.

Legen tar de nye opplysningene til etterretning.

- Jeg registrerer nå at jeg visstnok ikke er utestengt på livstid, og håper det kan bli en dialog, slik at dette kan løse seg, sier Mads Gilbert til Dagbladet.

Gilbert sier han er fast bestemt på ny Gaza-tur snart, og at han vil ta seg inn via Egypt, slik han også har gjort ved en del tidligere anledninger.

BLE NEKTET: Israel nektet Mads Gilbert innreise i Gaza i oktober, men avviser nå at nekten er på livstid, slik Gilbert hevder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLE NEKTET: Israel nektet Mads Gilbert innreise i Gaza i oktober, men avviser nå at nekten er på livstid, slik Gilbert hevder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling