Tove (33) kan få 25 års fengsel

I dag møter bergenskvinnen Tove Johansen (33) i retten i Lima, tiltalt for smugling av 7,5 kilo kokain. Hun risikerer 25 års fengsel, hvis aktor får det som han vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mamma Grete Johansen nekter å tro at datteren er noe annet enn en stråkvinne.

- Hun har ikke gjort nok galt for å risikere en så hard straff. Ikke misforstå, jeg sier ikke at hun ikke har gjort noe galt, men her er det sterke pengefolk som står bak, sier en fortvilet mor på telefon fra hytta i Ryfylke.

De neste ukene blir nervepirrende. Datteren møter i dag et aktorat som er innstilt på å framstille henne som bakkvinne for en stor narkoliga. Dommen skal etter planen falle i slutten av måneden.

Fattig

Etter planen skulle kokainen til Stavanger via Drammen. Men kvinnen ble stoppet allerede på flyplassen i Peru. Tollerne skal ha oppdaget at klærne var våte. De hadde ikke tørket ordentlig etter at de var dyppet i kokain.

Kvinnen skal tidligere være dømt for å være i besittelse av narkotika til eget bruk.

- Tilsto umiddelbart

- Hun er uskyldig, hun har aldri vært bakkvinne for en narkoliga. Til det er hun altfor fattig, sier advokat Consuela Garcia De Piecetti i Peru til Dagbladet. Bergenskvinnen tilsto umiddelbart forsøket på å smugle kokainen da hun ble arrestert.

Ifølge hennes forklaring ble hun lurt til å smugle, hun skal ha vært blakk etter en lengre ferie med kjæresten i Peru, og var desperat etter å komme hjem.

jannicke.nilsen@dagbladet.no