- Tove Strand bør vurdere å gå

Det mener Ali Farahs advokat Abid Raja. Helseminister Sylvia Brustad vil ikke si om sykehusdirektøren bør fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ambulansepersonellet forlot en blødende Ali Haji Mohamed Farah (37) i Sofienbergparken i Oslo.

Kort tid etter arrangerte Ullevål sykehus en pressekonferanse og sa at ambulansesjåførene ikke var rasistisk og at forskriftene ble fulgt og at den skadde mannen undersøkt etter prosedyre.

Nå tviler Ullevål universitetssykehus på sine egne ansattes forklaring. Sykehuset beklager også behandlingen 37-åringen fikk.

Ali Farahs avdokat Abid Raja mener dette kommer for sent.

- Helsedirektør Tove Strand og Ullevål sykehus stolte for mye på sine egne ansatte. Hun var ikke objektiv nok, sier Raja.

Tidligere i dag presenterte Helsetilsynet i Oslo og Akershus sin rapport etter å ha gransket den såkalte ambulansesaken i Sofienbergparken. Ali Farah (37) ble forlatt av ambulansepersonellet med alvorlige hodeskader tidligere i sommer.

Helsetilsynet slakter Ullevål og ambulansepersonellets oppførsel.

Les også: «Masse hippier og det ene med det andre»

- IKKE TEMA NÅ:- Nå vil jeg konsentrere meg om denne saken. Min stilling er ikke et tema nå, sier sykehusdirektør Tove Strand. Foto: SCANPIX
- IKKE TEMA NÅ:- Nå vil jeg konsentrere meg om denne saken. Min stilling er ikke et tema nå, sier sykehusdirektør Tove Strand. Foto: SCANPIX Vis mer

Raja mener at sykehusledelsen har begått en rekke grove feilbedømminger i saken. 

- Istedenfor å stole på det folk sa, stolte hun på at henne egne ansatte var helt plettfrie, sier Raja.

Han mener Strand nå bør vurdere sin stilling.

- Hun har gjort så mange grove feil - så en mulig konklusjon er at hun bør vurdere å trekke seg, sier Raja.

LES HELSETILSYNETS RAPPORT HER!

Helseminister Sylvia Brustad vil ikke si om sykehudirektøren bør fortsette. På direkte spørsmål sier hun at «det ikke er tema nå».

- Nå er jeg mest opptatt av at Tove Strand har sagt at hun skal rydde opp og at hun har beklaget hendelsen offentlig, sier Brustad til Dagbladet.no. Hun sier at hun forstår det hvis folk har mistet tilliten til helsevesenet etter ambulansesaken. 

- Det er vel ingen som kan være uberørt etter det som har kommet fram. Det er klart at mange stiller spørsmålstegn ved tilliten etter dette, sier Brustad.  

- Tove Strand bør vurdere å gå

Hun tror saken er en stor vekker for mange i Norge.

- Nå er det viktig å gjenreise tilliten, sier Brustad.

I rapporten fra Helsetilsynet i Oslo og Akershus kommer det også fram bekymring om at det kan dennes usunne subkulturer i ambulansetjenesten, som har en tøff hverdag.

- Vi ser at ambulansesjåførene har en svært tøff hverdag, med et stort arbeidspress og mange tøffe saker. Vi mener at Ullevål sykehus ikke har tatt innover seg den tøffe hverdagen ambulansesjåførene har, sa fylkeslege Peter Schou under pressekonferansen tidligere i dag.

Tove Strand ble på dagens pressekonferanse spurt om hun vil vurdere sin stilling.
 

- Nå vil jeg konsentrere meg om denne saken. Min stilling er ikke et tema nå, sa Strand.

EN STOR VEKKER:- Det er vel ingen som kan være uberørt etter det som har kommet fram. Det er klart at det en del stille spørsmålstegn etter det, sier Helseminister Sylvia Brustad (Ap) til Dagbladet.no.
IKKE OBJEKTIV: - Helsedirektør Tove Strand og Ullvål Sykehus stolte for mye på sine egne ansatte. Hun var ikke objektive nok, sier Ali Farahs advokat Abid Raja.