Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tøvete og farlige uttalelser

Debatten raser om Hege Storhaugs bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hege Storhaug:  - Islamismen vil oppløse demokratiet i Europa.

Iffit Z. Qureishi: - Hege Storhaug mangler kunnskap

(Dagbladet.no): Dagbladet.no publiserte i går et intervju med Hege Storhaug i forbindelse med hennes nye bok «Men størst av alt er friheten».

Hege Storhaugs uttalelser har vakt sterke reaksjoner, men hun har også fått massive støtteerklæringer fra lesere.


- Ikke mulig om jøder
- Uttalelsene til Storhaug om at demokratiet er truet er tøvete og farlige. Det ville vært umulig å si at for eksempel jøder truer demokratiet, sier Ole Fredrik Einarsen, koordinator for det antirasistiske arbeidet i Norsk Folkehjelp til Dagbladet.no.

Heller ikke Einarsen har lest Storhaugs bok, men sier han uttaler seg på bakgrunn av arbeidet til Human Rights Service (HRS), og Hege Storhaugs uttalelser gjennom mange år.

- Storhaug generaliserer og gjør islam til et fiendebilde. Vi er opptatt av dialog. En av grunnene til at vi i Norge håndterte Muhammed-tegningene bedre enn i Danmark er nettopp at vi har hatt en dialog med muslimske grupper i lang tid, sier Einarsen.

- Jeg frykter at dialogen blir skadet av dette, folk føles seg satt i bås, akkurat som jeg har sett i forbindelse med terrorangrepene 11. september. Muslimer blir betraktet som terrorister i kraft av sin religion, fortsetter han.


Støtteerklæringer
I debatten etter Dagbladet.nos artikler i går, fikk Storhaug mange støtteerklæringer fra leserne:

- Forfriskende herlig å se at noen tør si hva de egentlig mener enda det ikke er politisk korrekt og helt sikkert kommer til å bli fordømt av den politiske og kulturelle eliten i Norge, skriver «Thomas».

- Etter over 20 år med arbeid innen utlendingseksjonen, må jeg si meg enig med Hege. Sosialistpolitikerne tør ikke kalle en «spade for en spade». Masse fine utlendinger/innvandrere, men de er låst i et «fengsel» der imamene styrer, skriver en annen anonym leser.

Selv mener Storhaug at ytringsfriheten er truet, og at kritikere av islamisme blir utsatt for trusler.


Voldsomme angrep
I debatten etter våre saker, er det kritikeren av Hege Storhaug, Iffit Z. Qureishi, som blir angrepet i størst grad.

- Hege Storhaug mangler kunnskap. Hun har en klar agenda og en veldig antimuslimsk holdning. Jeg mener det er hårreisende at Human Rights Service (HRS) får millioner i statsstøtte. Det viser hvor lite politikerne har satt seg inn i deres arbeid, sa Qureshi til Dagbladet.no i går.

Men Qureshi får også støtte:

- Norsk folkehjelp stiller seg bak Iffit og hennes kritikk av Hege Storhaug. Jeg syns at hun gjør en storartet jobb, sier Einarsen.

Han mener det kanskje er på tide at antirasister mobiliserer:

- Debatten har hardnet til, jeg tror folk tillater seg å si mye verre ting enn de kunne tidligere. Vi har kanskje vært litt stille i det siste, fordi vi har blitt beskyldt for å være politisk korrekte. Jeg er ikke tilhenger av å forby ytringer, men kanskje må vi nå ta til orde og slå i bordet, sier Einarson.


- Kampanje
Athar Ali i norsk Innvandringsforum reagerer kraftig på Storhaugs uttalelser.

- Hun sier hun kjemper for kvinners rettigheter. Men kan man bekjempe det når man er i konflikt med miljøene selv? Hun har gjennom mange år skrevet om muslimer, og det hun skriver ligner mer og mer på en antimuslimsk og antiislamsk kampanje, sier Ali til Dagbladet.no.

Han mener Storhaug gjør at man får et svarthvitt-bilde av hverandre:

- Det er det Hege Storhaug bidrar til. Vi mener at det er ikke er alle sider ved alle kulturer som er positive, og er mot tvangsekteskap. Men Norge er et mulitkulturelt samfunn hvor alle har like rettigheter. Storhaug sier rett ut at hun ønsker en assimilering med tvangsmidler, hevder Ali.

REAGERER: - Storhaug generaliserer og gjør islam til et fiendebilde, sier Ole Fredrik Einarsen.
NY BOK: «Men størst av alt er friheten».
- DRIVER KAMPANJE MOT MUSLIMER:</B> Det mener Athar Ali om Storhaug.
FÅR STØTTE: - Vi stiller oss bak Iffit Z. Qureishi, sier Norsk Folkehjelp.
SKAPER DEBATT: Hege Storhaug får massiv støtte av mange av Dagbladet.nos lesere, men mange reagerer også på hennes siste uttalelser.