<strong>- DRAPSOFFERET HADDE VÆRT UTVIST:</strong> Dersom Frp hadde vært i regjering, hadde aldri Atle Bakke blitt skutt og drept på Tøyen i Oslo, mener partiet. - Han hadde vært utvist fra Norge for lenge siden, sier Per-Willy Amundsen. Foto: TORBJØRN GRØNNING
- DRAPSOFFERET HADDE VÆRT UTVIST: Dersom Frp hadde vært i regjering, hadde aldri Atle Bakke blitt skutt og drept på Tøyen i Oslo, mener partiet. - Han hadde vært utvist fra Norge for lenge siden, sier Per-Willy Amundsen. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- Tøyen-drapet hadde aldri skjedd med Frp-politikk

Frp forstår ikke hvorfor utvisningsvedtaket mot Tøyen-drapsofferet, Atle Bakke (38), aldri ble gjennomført. Politiet er tause.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Atle Bakke (38) (tidligere Mahamed Ahmed) som ble drept på Tøyen i Oslo søndag kveld hadde et utvisningsvedtak på seg.

Mannen kom til Norge fra Somalia i 1991, men er oppført som etiopisk statsborger.

I august i fjor ble han hentet av politiet og sendt til Trandum for utvisning. På grunn av sitt kriminelle rulleblad fikk han ikke lenger opphold i Norge.

Mannen, som i det somaliske miljøet er mest kjent for å gå under navnet «Gardhub» som betyr «langskjegg», er blant annet dømt for å ha drept en 36 år gammel mann i Skien i 1994. Mannen ble løslatt fra soning i januar 2000. Tre menn er pågrepet og siktet for drapet på Bakke.

To av de siktede er sønner av mannen som ble drept i Skien.

- Tragisk
Fremskrittspartiet reagerte med vantro da de fikk høre at utvisningsvedtaket aldri ble gjennomført.

- Dette tragiske drapet hadde aldri skjedd med Frp i regjering. Mannen hadde vært ute av landet for lengst dersom Frp hadde fått bestemme. Hvorfor han ikke har blitt sendt ut tidligere er uforståelig, sier justispolitisk talsmann i partiet, Per-Willy Amundsen, til Dagbladet.

Han mener dette er nok et eksempel på feilslått asylpolitikk fra den sittende regjeringen.

- Vi mener alle som begår straffbare handlinger med en strafferamme på over tre måneder skal sendes hjem etter endt soning eller etter avtale om soning i hjemlandet, sier han.

Dagbladet forsøkte gjentatte ganger å få en kommentar fra Politiets utlendingsenhet (PU) i går. Leder Ingrid Wirum er på ferie. Desken i PU opplyser at de har en avtale med etterforskningsledelsen i oslopolitiet om at de ikke skal svare på spørsmålet. Arbeids- og inkluderingsdepartementet ønsker heller ikke å kommentere saken.

Oslo politidistrikt nektet i går pressen å stille spørsmål til etterforskningsledelsen i saken.

- Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å kommentere den biten av saken, sier informasjonsrådgiver Jostein Røraas ved distriktet til Dagbladet.

Etterlyste Audi A6
I løpet av to pressemeldinger opplyste de at de ikke har tatt stilling til om de kommer til å framstille de tre siktede personene for varetektsfengsling.

Politiet gikk i går ettermiddag ut med en etterlysning av en sølvgrå Audi A6 1998-modell, som skal ha blitt sett kjørende fra åstedet søndag kveld.

Denne bilen ble funnet i morgentimene i dag på Rosenhoff i Oslo. Bilen var fullstendig utbrent da den ble funnet.

- Det er den sølvgrå Audi'en som vi har etterlyst. Skiltene er de samme, bekrefter operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.

- Advokatkluss
VG skriver i dag at ytterligere tre personer skal være innbrakt i forbindelse med drapet. De skal være siktet for etterfølgende bistand, altså at de på en eller flere måter har hjulpet de siktede i etterkant av drapet søndag.

Ifølge avisa har advokatkluss ført til at avhørene av de siktede ikke har blitt gjennomført. De siktede ønsket seg i utgangspunktet advokat Tor Even Gjendem fra advokatkontoret Staff, men de var allerede representert i saken.

Politiadvokaten i saken skal dermed ha ment at det var interessekonflikt, og oppnevnte derfor en annen forsvarer for den siste siktede.

Ifølge politiet er advokat Morten Furuholmen, advokat Trygve Staff og advokat Benedict de Vibe nå oppnevnt som forsvarere i saken.

<strong>DREPT FRA KLOSS HOLD:</strong> Atle Bakke satt i den røde bilen sammen med en venn da han ble skutt og drept søndag kveld. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
DREPT FRA KLOSS HOLD: Atle Bakke satt i den røde bilen sammen med en venn da han ble skutt og drept søndag kveld. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer