Tøyen-drapet: Telefonavlyttingen et kupp for politiet

-Det har aldri tidligere blitt bekreftet at politiet har utstyr til å avlytte mobiltelefoner, men nå er det ingen grunn til å tvile på det lenger, sier forsvarsadvokat John Christian Elden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsadvokat John Christian Elden berømmer politiet og vedgår at de har begått et kupp etter at en av de tre siktede har innrømmet drapet på en drosjesjåfør på Tøyen i januar. Det var etter politiets avlytting av to mobiltelefoner den 24 år gamle Khuran S. Malik innrømmet det var han som skjøt og drepte drosjesjåføren

John Christian Elden sier at han ikke ser noe kritikkverdig i det politiet har gjort for å oppklare saken.

Første gang

Eldens advokatfirma representerer alle de tre mennene som sitter varetektsfengslet etter drapet i januar. Fram til onsdag har alle de tre siktede i saken nektet noen befatning med drapet.

Under fengslingsmøtet onsdag la politiet fram informasjon om hvem som begikk drapet etter at de hadde avlyttet mobiltelefoner som de siktede hadde fått smuglet inn i fengselet.

- Loven som gir politiet anledning til å legge fram opplysninger fra avlyttede telefonsamtaler som bevis, trådte i kraft ved årsskiftet. Dette er første gang lovverket prøves og det er interessant, sier Elden til NTB onsdag kveld.

Smuglet inn

To av de tre siktede mennene fikk smuglet mobiltelefoner inn i fengselet, men det var ifølge Elden en tilfeldighet at politiet fikk greie på det. Under telefonavlytting i forbindelse med en annen sak kjente politiet igjen stemmen til en av personene som ringte opp nummeret flere ganger.

Det var en av de tre siktede for drapet på Tøyen som ringte fra cella. I stedet for å beslaglegge mobiltelefonen umiddelbart gjorde politiet systematiske opptak av samtalene den ble brukt til.

Politiet har aldri tidligere opplyst at de er i besittelse av ut styr som gjør det mulig å avlytte GSM-telefoner

(NTB)