Tøyen-offer var første tvangsretur til Somalia

Atle Bakke (38) gjorde så sterk motstand da han skulle sendes hjem til Somalia i 2005 at flykapteinen nektet å ta ham med.

SENDT UT, KOM TILBAKE: Atle Bakke ble drept her i Jens Bjelkes gate søndag kveld. I 2005 ble mannen utvist av landet på grunn av et drap han begikk. I 2006 kom han tilbake igjen. I disse dager ventet 38-åringen på svar på asylsøknaden han hadde fått avslag på en gang. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SENDT UT, KOM TILBAKE: Atle Bakke ble drept her i Jens Bjelkes gate søndag kveld. I 2005 ble mannen utvist av landet på grunn av et drap han begikk. I 2006 kom han tilbake igjen. I disse dager ventet 38-åringen på svar på asylsøknaden han hadde fått avslag på en gang. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Atle Bakke (38) som ble drept på Tøyen i Oslo søndag kveld, ble uttransportert fra Norge til hjemlandet Somalia den 24. juni 2005.

I en pressemelding fra Politiets utlendingsenhet (PU) i går heter det at mannen var varig utvist fra Norge etter drapet han ble dømt for i 1995.

«En tid etter uttransporteringen ble han pågrepet av Oslo politidistrikt. I desember 2006 søkte han asyl på nytt. Denne asylsaken var på drapstidspunktet ikke endelig avgjort.» heter det i meldinga.

Første tvangsretur til SomaliaMen PU har omtalt mannen i flere pressemeldinger tidligere.Den 30. juni 2005 sendte de ut en pressemelding der de beskrev utsendelsen av den første tvangsreturen fra Norge til Somalia noensinne.

Informasjonssjef Hroar Hanssen i PU bekrefter overfor Dagbladet at 2005-meldinga handler om Atle Bakke:

«Mannen kom som asylsøker tidlig på nittitallet, men ble utvist etter at han ble dømt for drap. Etter at dommen nylig var ferdig sonet ble mannen utvist, og Politiets utlendingsenhet fikk i oppdrag å returnere mannen.» skriver PU.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.