Tøyhund i juryen

I Florida får døde terrorister som kjent visum til USA. På den andre siden av kontinentet, i delstaten California, kan leketøyshunder få stemmerett og bli innkalt til jurytjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanere flest skal ha seg frabedt offentlig detaljregulering av dagliglivet. Men mange syntes nok mangelen på effektiv administrasjon hadde gått vel langt, da de fredag kunne lese i sine aviser at Barnabas Miller var innkalt som jurymedlem.

Barnabas skulle sammen med 11 andre avgjøre skyldspørsmålet i en sak som kommer opp for retten i fylket Contra Costa ikke langt fra San Francisco. De andre jurymedlemmene spør seg om han kanskje skulle bjeffe for å si «skyldig» eller logre for «ikke skyldig» - for Barnabas er en hund.

Men Barnabas kan verken bjeffe eller logre: Han er ikke engang en levende hund, men et plysjkjæledyr, og må antas å være lykkelig uvitende om menneskers ondskap mot hverandre. Likevel sto han i folkeregisteret, og tøybikkjas eier, 78 år gamle Donald Miller, innrømmer en smule beskjemmet at det var han som fikk Barnabas registrert.

Han fylte ut et spørreskjema han fikk tilsendt, og sendte det inn i kosedyrets navn, for å vise hvor dårlig dagens registreringsrutiner fungerer, fortalte Miller fredag. Men han forsøkte aldri å avgi stemme med Barnabas' valgkort, for det ville vært et alvorlig lovbrudd.

(NTB)