<strong>TAR OVER RATTET:</strong> Visepresident Akio Toyoda tar over selskapet på et verst mulig tidspunkt. Foto: Scanpix/Reuters
TAR OVER RATTET: Visepresident Akio Toyoda tar over selskapet på et verst mulig tidspunkt. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Toyota får ny toppsjef

Barnebarnet til grunnleggeren tar over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barnebarnet til Toyotas grunnlegger skal lede den japanske bilgiganten gjennom den verste krisen i selskapets historie.

Utnevnelsen av Akio Toyoda (52) som ny toppsjef skjer på et tidspunkt hvor selskapet sliter med en betydelig nedgang i bilsalget. I fjor sank antallet solgte biler med 4 prosent, ifølge nye tall som ble lagt fram tirsdag, kort tid før valget av Toyoda ble offentliggjort.

Det dårlige salget har ført til at Toyota vurderer å si opp ytterligere 3.000 av sine deltidsarbeidere i Japan. Flere tusen har allerede fått beskjed om at det trolig ikke vil være arbeid å få etter mars i år.

Akio Toyoda skal etter planen tiltre som toppsjef etter at utnevnelsen er godkjent av aksjonærene til sommeren. Han er i dag viseadministrerende direktør og overtar etter Katsuaki Watanabe.

Det er første gang på 14 år at et medlem av Toyoda-familien får ansvaret for å lede selskapet.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer