Toyota hisser opp meksikanerne

Røykende meksikanere oppgitt over Toyotas ønske om ikke-røykere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet skrev onsdag om Toyotas ansettelseskrav. I en helsides annonse i lokalavisen Budstikka annonserte Toyota Asker og Bærum AS flere ledige stillinger. Selskapet presiserte at det bare er ikke-røykere som får jobb, og at de ikke trenger søknader fra personer som røyker. Dette har hisset opp meksikanske røykere, skriver Budstikka.

Det er på den meksikanske avisen El Universal at debatten raser.

\'Toyota lukker dørene for røykere i Norge\', er tittelen på artikkelen i El Universal.

- Hva blir det neste, skal de diskriminere dem som drikker alkohol? De som tar seg en kopp kaffe? Eller de som spiser bacalao, fordi det forpester munnen, spør en som kaller seg Celeste.

Daglig leder for Toyota Asker og Bærum, Henrik Junker, forstår ikke problematikken i ansettelseskravet.

- Folk må være klar over at bilbedrifter har store åpne miljøer. Av hensyn til både arbeidsmiljøet og kundene må vi være tydelige på at det er røykfritt her, sa Junker til Dagbladet onsdag.

Dette er tydeligvis meksikanerne ikke enig i.

- Vi må slutte å kjøpe Toyota. Dersom Toyota er så opptatt av forurensning, hvorfor lager de da biler? En middels reise på fem kilometer produserer flere giftige gasser enn en røyker gjør i løpet av hele sitt liv, skriver en som kaller seg Ricardo.

Junker får heldigvis ikke alle på nakken. Av de titalls innlegg på siden er flere positive til Toyotas forutsetninger.

- På tide! Det burde bli forbudt å røyke på alle arbeidsplasser. Dessverre er sigarettfabrikantene i Mexico korrupte, og kjøper seg støtte slik at dette aldri vil skje, kommenterer Miguel Angel Toscano.