TILBAKEKALLER:  Toyota Yaris fra 2003 til 2007 kalles tilbake på grunn av feil med kollisjonsputene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TILBAKEKALLER: Toyota Yaris fra 2003 til 2007 kalles tilbake på grunn av feil med kollisjonsputene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Toyota og Nissan tilbakekaller 6,5 millioner biler

På grunn av feil med kollisjonsputene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toyota, som er verdens største bilprodusent, trekker tilbake 5 millioner biler. Det gjelder 35 ulike modeller over hele verden som ble produsert mellom mars 2003 og november 2007.

Samtidig opplyser Nissan at de tilbakekaller 1,5 millioner biler verden over. Grunnen er feil i kollisjonsputene som er produsert og levert av underleverandøren Takata.

Toyota Norge opplyser til Dagbladet at disse bilene som har blitt solgt i Norge, vil bli tilbakekalt:

*Toyota Corolla og Toyota Yaris fra mars 2003 til mars 2007, hvor problemet er kollisjonsputene på passasjersiden
*Toyota Corolla, Toyota RAV4 og Toyota Hilux fra juli 2003 til desember 2005, på grunn av kollisjonsputene på førersiden

- Dette er en utvidelse av tilbakekallelser som har blitt gjort tidligere. Enheten som utløser airbagen har ikke alltid fungert etter hensikten. Vi ønsker ikke å gå på akkord med sikkerheten, da dette er det viktigste av alt. Derfor har man funnet ut at man vil tilbakekalle disse bilene i tillegg, sier informasjonsrådgiver Espen Olsen i Toyota Norge til Dagbladet. 

Nissan Norge tilbakekaller 738 biler totalt her til lands. Modellene det gjelder Nissan Almera, Nissan Terrano og Nissan X-trail fra 2004 til 2006. 

- Det har ikke vært noen ulykker eller skjedd noen ting i Europa, men man ønsker selvsagt å tilbakekalle for å utbedre den potensielle feilen for å sikre at noe ikke skjer, sier kommunikasjonsrådgiver Marina Maneas Bakkum i Nissan Norge til Dagbladet.