Toyota tilbakekaller 135 000 biler

Også 1000 norske biler tilbakekalles etter funn av feil ved styringen.

TILBAKEKALLES:  Her rulles Toyotas IQ ut på Paris Auto Show i 2008. Nå må bilgiganten igjen tilbakekalle et stort antall biler. Foto: AP Photo/Francois Mori
TILBAKEKALLES: Her rulles Toyotas IQ ut på Paris Auto Show i 2008. Nå må bilgiganten igjen tilbakekalle et stort antall biler. Foto: AP Photo/Francois MoriVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toyota tilbakekaller 135.000 biler i Europa og Japan etter at det er funnet feil ved styringen.

Tilbakekallingen gjelder 71.000 biler av modellen iQ i Europa. Drøyt 24.000 biler av samme modell tilbakekalles også fra det japanske markedet, sammen med drøyt 40.000 biler av modellen PASSO.

Toyota opplyser at det er funnet feil i dataprogrammet som kontrollerer servostyringen på bilene, men dette skal ikke ha forårsaket ulykker.

- Det er solgt 953 biler av modellen iQ i Norge, og vi tilbakekaller nå alle disse. Det er en veldig enkel sak å utbedre. Vi oppgraderer programvaren og bytter eventuelt kontrollenheten, opplyser informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til NTB.

- Reparasjonen tar bare to timer, og dette skal selvsagt ikke koste kundene noe, sier Olsen, som understreker at det ikke er meldt om ulykker knyttet til feilen som er oppdaget.

Tilbakekallingen er den siste i en stadig lengre rekke for Toyota, som tidligere i år måtte tilbakekalle hele 8 millioner biler verden over som følge av problemer med gasspedaler og løse gulvmatter.

(NTB)