Toyota tilbakekaller 160 000 hybridbiler

Softwarefeil kan føre til at bilen stopper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den japanske bilgiganten tilbakekaller 160 000 hybridbiler på verdensbasis etter at de har oppdaget en softwarefeil som kan føre til at bilen stopper, skriver <a href="http://aftonbladet.se/vss/bil/story/0,2789,713393,00.html">Aftonbladet</a>.

Ifølge Toyota medfører feilen ingen sikkerhetsrisiko, men selskapet har likevel besluttet å tilby bileierne en gratis reparasjon.

Toyota Prius har en elektrisk motor og en bensinmotor, og feilen har fått bensinmotoren til å stoppe. Den elektriske motoren har derimot fortsatt å fungere i begrenset omfang, så bilistene har kunnet styre inntil veikanten når feilen har inntruffet. Etter en omstart av bilen har bensinmotoren virket igjen.

- Ingen er blitt skadet av feilen, og det fins ikke rapporter om at den skal ha forårsaket ulykker, sier en talsmann for Toyota til AP.

I USA har trafikkmyndighetene fått inn 33 meldinger om motorstopp. Dette gjelder årsmodellene 2004 og 2005.

Toyota Prius er verdens første masseproduserte hybridbil, og er fortsatt en av de mest solgte, spesielt i USA, der 75 000 av de tilbakekalte bilene er solgt.

TILBAKEKALLES: Toyota Prius. Foto: Scanpix
TILBAKEKALLES: Toyota Prius. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer