KALLES TILBAKE: Prius. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
KALLES TILBAKE: Prius. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/DagbladetVis mer

Toyota tilbakekaller den nyeste Priusen

Må reparere bremsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Toyota tilbakekaller den nyeste Prius-modellen og to andre hybridbiler for å reparere et problem med bremsene.


Tilbakekallingen begynner i Japan og fortsetter i USA og Europa, kunngjorde en talsmann for Toyota-fabrikken tirsdag.

Til sammen er det solgt godt over 300.000 av 2010-modellen av hybridbilen Prius over hele verden, og over 100.000 av de to andre bilene som tilbakekallingen gjelder, Sai og lexus HS250, som har samme bremsesystem som Prius.

Toyotas president Akio Toyoda og visepresident Shinichi Sasaki har kunngjort at de holder en pressekonferanse om tilbakekallingen tirsdag.

Tilbakekallingen er det siste slaget mot Toyotas renommé for solid kvalitet. Det er tredje gang siden september at selskapet må foreta en omfattende tilbakekalling på grunn av kvalitetsproblemer.

I det første tilfellet måtte selskapet stanse produksjonen av åtte Toyota-modeller i USA for å fikse et problem med gasspedalen. Åtte millioner biler måtte tilbakekalles for å fikse problemet.

Mandag ble det meldt at produksjonen av de åtte modellene blir gjenopptatt etter at problemet er løst.

Det andre tilfelle gjelder mulig rettssaker i forbindelse med ulykker som skyldes ukontrollert akselerasjon som har kostet 19 mennesker livet i USA de siste ti årene.

Toyota er blitt kritisert av amerikanske veisikkerhetsmyndigheter og Obama-administrasjonen for å ha reagert tregt når det gjelder å tilbakekalle biler for å fikse potensielt farlige problemer.

(NTB)