Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toys R Us stenger butikker over hele verden

Leketøysbutikkjeden Toys R US stenger eller selger alle butikkene sine i USA og flere andre steder i verden. Opp mot 33.000 jobber i USA rammes. 

STENGER: Leketøyskjeden Toys R Us stenger. Foto: REUTERS/Hannah McKay/File Photo
STENGER: Leketøyskjeden Toys R Us stenger. Foto: REUTERS/Hannah McKay/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leketøysgiganten sliter kraftig og morsselskapet i USA har vært under konkursbeskyttelse siden september i fjor.

– Vi setter et salgsskilt på alt, sa administrerende direktør David Brandon i en telefonkonferanse med ansatte i USA onsdag, ifølge The Wall Street Journal.

Butikkjeden ble grunnlagt i 1948 og har 881 butikker i USA, og 65.000 ansatte globalt. Onsdag ble det også klart at kjeden stenger alle de 100 butikkene i Storbritannia og 3.000 ansatte risikerer å miste jobben.

I Norden drives 71 Toys R Us-butikker av den danske BR-eieren Top-toy, med totalt 4.000 ansatte. Så langt har de nordiske butikkene ikke blitt påvirket av krisen, men det er fortsatt usikkert hva som skjer videre. Ifølge Wall Street Journal skal selskapet legge ned butikkene i Frankrike, Polen og Spania, mens man planlegger å selge butikkene i Canada, Sentral-Europa og Asia.

Toys R Us har de siste årene vært under hard konkurranse fra nettbutikker, som for eksempel Amazon, men har også tapt markedsandeler til lavpriskjeder som Walmart.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!