Trå fraktes til sykehus med ambulanse

Befinner seg ved grensa til Nepal. Turen ned fjellet tok lengre tid enn antatt.

PÅ VEI TIL SYKEHUS: Fjellklatreren Jarle Trå er nå på vei over i en ambulanse og på vei til sykehus i Katmandu.
Foto: Privat / SCANPIX
PÅ VEI TIL SYKEHUS: Fjellklatreren Jarle Trå er nå på vei over i en ambulanse og på vei til sykehus i Katmandu. Foto: Privat / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Fjellklatreren Jarle Trå startet i går kveld den lange turen fra basecamp på 5200 meter og ned til grensa til Nepal med bil.

Nå i morgentimene ankom 39-åringen grensa.

- Han fraktes nå over i en ventende ambulanse som skal ta han med til sykehus til Katmandu. Forhåpentligvis kan han få noe legehjelp alllerede i ambulansen, sier informasjonssjef Bjørn Jahnsen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Han har fått opplyst at kjøreturen med ambulanse vil ta cirka fire timer. De er UD som har fått rekvirert ambulansen. UD ønsker ikke å kommentere Trås nåværende helsetilstand.

Snøstorm i nattUD ordnet også med den viktige flytillatelsen fra kinesiske myndigheter, men været var for dårlig og for mørkt til at helikopteret kunne ta seg opp til basecamp. Derfor gikk man for billøsningen i stedet.

- Det var snøstorm i natt og dette hindret helikopteret, men at UD i det hele tatt ordnet med helikopter så raskt er helt utrolig, sier Tromod Granheim, som jobber med å skaffe informasjon fra dramaet ved Mount Everest.

Han opplyser at helsetilstanden er ved det samme - kritisk, men stabilt. Trå skal være ved bevissthet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer