- Trå hjem til Norge søndag

Tar rutefly til Gardermoen.

OVERLEVDE: Fjellklatreren Jarle Trå ble meldt savnet mens han forsøkte å nå toppen av Mount Everest. Foto: www.everest09.no
OVERLEVDE: Fjellklatreren Jarle Trå ble meldt savnet mens han forsøkte å nå toppen av Mount Everest. Foto: www.everest09.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Fjellklatreren Jarle Trå, som med nød og neppe overlevde et forsøk på å nå toppen av Mount Everest, kommer ifølge VG Nett hjem til Norge søndag.

Trå er ute av stand til å gå og har omfattende frostskader på hender og føtter. 39-åringen kommer likevel fly med vanlig rutefly og lander på Gardermoen søndag formiddag, ifølge VG Nett.

Men ifølge Trås klatrekamerat Gunnar Nyquist, som deltok i evakueringen av Trå, ønsker ikke Trå oppmerksomhet rundt hjemkomsten.

- Trå vil ta det rolig når han kommer, og han ønsker ikke å uttale seg i forbindelse med hjemkomsten, sier Nyquist til NTB.

Nyquist vil ikke si når Trå kommer, og han vil heller ikke kommentere VG Netts opplysninger om at flyet med Trå skal lande søndag formiddag.

- Han vil helt sikkert uttale seg til media etter at han har kommet seg litt, sier Nyquist.

Mandag ble Trå funnet sterkt nedkjølt i 8.300 meters høyde på Mount Everest, av to sherpaer som tilfeldigvis var i området.

Sherpaene hjalp nordmannen ned til Advanced Base Camp i 6.400 meters høyde, der norske klatrekolleger ventet. De fikk ham på sykehus i Katmandu.

Lars Oma Erichsrud, som selv nådde toppen av Mount Everest i forrige uke, følger ifølge VG Nett Trå på flyet hjem til Norge.

(NTB)