Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innovasjon Norge

Traaseth beklager bråket

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth beklager bråket rundt ansettelsen av Katharina G. Andresen.

BEKLAGER: Anita Krohn Traaseth tar selvkritikk på ansettelsen av milliardærarving Katharina Andresen. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum
BEKLAGER: Anita Krohn Traaseth tar selvkritikk på ansettelsen av milliardærarving Katharina Andresen. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anita Krohn Traaseth sier hun tar selvkritikk på at milliardærarving Katharina Andresen ble forespeilet en timånederskontrakt da hun ble ansatt i Innovasjon Norge, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg vil beklage at dette har skapt støy, sa Traaseth til DN da hun onsdag ettermiddag for første gang møtte pressen i forbindelse med et regi av Næringsdepartementet i Mathallen i Oslo.

Etter forrige helg har hun blitt kritisert for selskapets ansettelse av milliardærarvingen da stillingen ikke hadde blitt lyst ut.

Traaseth tar selvkritikk på at Andresen ble forespeilet feil tidspunkt og legger til de ikke hadde utformet en formell kontrakt.

Hun svarte derimot ikke på spørsmålet om kommunikasjonsdirektøren som ble ansatt i Innovasjon Norge uten at stillingen ble utlyst.

Mener ansettelsen er lovlig

Seinere beklaget hun på vegne av alle de involverte og erkjente at ansettelse uten utlysning har problematiske sider.

Hun avviser likevel at hun har gjort noe galt i prosessen fram til ansettelsen.

Innovasjon Norge mener at ansettelsen er lovlig da det hadde oppstått et klart, uforutsett og kortvarig behov for å avlaste HR-avdelingen, slik unntaket i loven krever.

- Jeg forstår at det legges spekuleringer om hvorvidt jeg på en måte har nesten skrevet på en serviett om hun har fått jobb, men det stemmer ikke. Jeg må forholde meg til fakta og det som stemmer og kan ikke kommentere spekulasjoner, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge bekreftet ovenfor Dagens Næringsliv at det opprinnelige jobbforslaget var på ti måneder. Dette ble derimot justert til seks måneder for at tilbudet skulle være lovlig.

Traaseth understreker at Andresen ikke har gjort noe galt i forbindelse med ansettelsen av henne, og at hvilken som helst 23-åring som hadde møtt henne på et gründerarrangement og spurt om jobb ville fått samme svar som Andresen.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil ikke kommentere innholdet i saken, utover at «statlige selskaper selvfølgelig skal følge lover og regler».

Føler seg hengt ut

Andresen, som har fått sterke reaksjoner i etterkant av ansettelsen, slo tilbake i en Twitter-melding forrige uke.

«Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow.»

Flere andre som har svart på Twitter-meldingen til Andresen understreker at de ikke er kritiske til Andresen, men til Innovasjon Norges prosess i forbindelse med ansettelsen av henne.

I et intervju med DN forklarte milliardærarvingen at Traaseth er et forbilde for henne.

- Hun er veldig tøff. Jeg har lest boka hennes og er blitt veldig inspirert.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media