Traaseth ut mot anklager om fryktkultur og lønnsfest i Innovasjon Norge

- Vår selskapskultur er i hovedsak preget av sunne og gode verdier, hevder selskapet i en pressemelding.

 TAR BLADET FRA MUNNEN:  Etter en tid med anklager, svarer Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth for seg i en pressemelding.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
TAR BLADET FRA MUNNEN: Etter en tid med anklager, svarer Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth for seg i en pressemelding. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går omtalte Dagens Næringsliv de ansattes reaksjoner på Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseths (43) blogginnlegg der hun hevdet hun selv og bedriften har blitt utsatt for en svertekampanje.

- Vi mener at interne forhold alltid må håndteres internt først. Innovasjon Norge har på lik linje med andre bedrifter i Norge retningslinjer for hva man formidler eksternt, stod det i en epost signert flere av den statlig eide bedriftens tillitsvalgte.

I eposten stod det også at de ansatte ikke var kjent med noen svertekampanje mot Traaseth.

Anklaget for kutt etter lønnsfest Utspillene til Traaseth og hennes ansatte kom etter en lengre periode med oppslag.

Dette etter at Dagsavisen presenterte et internt dokument der det stod at Innovasjon Norge måtte kutte i antall ansatte som følge av for høye lønninger, blant annet i toppledelsen.

Bedriften har også blitt anklaget for å ha en fryktkultur innad, noe styreleder Per Otto Dyb har sagt seg ukjent med til Dagens Næringsliv.

Forsvarer bloggingen Torsdag kveld svarer Anita Krohn Traaseth og Yvonne Fosser, HR-direktør i Innovasjon Norge, i en pressemelding på det de mener er feilaktige påstander.

- Jeg er inneforstått med at bloggerrollen kan og vil skape reaksjoner, spesielt når man leder et offentlig eid selskap i omstilling, og med mange interessenter, sier Anita Krohn Traaseth om kritikken hun har fått for blogginnlegget.

Videre i pressemeldingen står det at Innovasjon Norge forstår at bloggingen til Traaseth er en uvant praksis, men skriver at det er viktig for prinsippet om åpenhet.

- Innovasjon Norge vil fortsatt etterleve prinsippet om åpenhet og tilgjengelighet i medier og sosiale kanaler fremover, står det i pressemeldingen.

Videre avviser ledelsen å ha en fryktkultur innad.

- Vår selskapskultur er i hovedsak preget av sunne og gode verdier, integritet, kvalitet og kompetanse med dyktige kolleger som vil hverandre vel. Det er likevel enkelte krefter, og situasjoner som er alvorlige og må håndteres, står det i pressemeldingen som Innovasjon Norge ikke ønsker å kommentere videre.

- Ikke sjokkerende Gjeldende lønnsnivå hevder de at Innovasjon Norge ikke skiller seg fra andre tilsvarende bedrifter med tanke på alder og kompetanse på ansatte.

I tillegg står det at informasjonen i Dagsavisen ikke er sjokkerende og nytt, i og med at informasjonen, ifølge ledelsen, skal ha vært kjent internt i Innovasjon Norge.

- Fremstillingen av dette notatet som «hemmelig» og «sjokkerende» er direkte feil. Sammenliknet med andre relevante aktører kan en konkludere at Innovasjon Norges ansatte ikke er overbetalte, hevder ledelsen i pressemeldingen.