Tradisjonell jul på Kongsseteren

Etter hektiske førjulsdager kunne kongefamilien med gjester slappe på Kongsseteren i julen. Været var trist, men en og annen skitur på klisterføre i Nordmarka ble det nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-GJEST: Prinsesse Märtha Louise var hedersgjest i NRK1s tv-program «Julemorgen» på selveste julaften.

Dronning Sonja innledet julehøytiden med et institusjonsbesøk ved Ensjø bo- og behandlingssenter i Oslo julaften. Senteret drives i regi av Frelsesarmeen, som også i fjor ble tilgodesett med kongelig julebesøk. Rundt 100 personer spiste julefrokost med dronningen.

Spontan takk

Dronning Sonja holdt en improvisert takketale før hun forlot Ensjøtunet:

- Jeg merket umiddelbart den gode stemningen da jeg kom inn her. Det er tydelig at her er det dyktige ledere og positive brukere. Det er godt at det finnes slike steder, sa dronningen, og ønsket alle en riktig god jul.

Prinsessen på direkten

Prinsesse Märtha Louise var hedersgjest i NRK Fjernsynets morgensending for barn julaften. Prinsessen sang og fortalte om egne juleopplevelser til programlederne Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget.

Kvelden før var hele kongefamilien på Akershus Slott for å legge ned blomster på de kongelige sarkofagene under Slottskapellet.

Lang gjesteliste

Kongefamilien avsetter mye tid til familie og venner i julen. Faste gjester på Kongsseteren er kongens snart 88 år gamle onkel, prins Carl Bernadotte og prinsesse Kristine. Også kong Haralds danske fetter grev Flemming og grevinne Ruth har tilbrakt de fleste juleferiene på Kongsseteren etter kong Olavs død.

Nyttårshelgen skal kong Harald og dronning Sonja til Lillehammer sammen med gode venner, mens kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise har andre planer for inngangen til 1999.

(NTB)