Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trær og takstein blåste bort i Bergen

Et lavtrykk i vest er ventet å gi full storm. I bergensområdet har det allerede gått ut over trær, stolper og tak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Minde ble et tak revet av, og brannvesenet oppfordret folk til å holde seg inne, melder NRK.

– Det har vært entreprenør på stedet og utbedret dette. Det har også vært tilfeller der stillaser har løsnet og trær og stolper har blåst over ende, men det er ikke meldt om noen personskader i forbindelse med dette, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB natt til torsdag. Knappen sier politiet hadde styrket bemanningen i påvente av været som var varslet.

– Det har kommet en del oppdrag i forbindelse med været, men så langt hard et ikke vært noen alvorlige hendelser, sier hun.

I Indre Arna har veltet flere trær og en lyktestolpe knakk i den kraftige vinden. Et tre som blåste over ende i Tertneskrysset tok med seg noen ledninger, men der er det allerede ryddet opp.

Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av været. Det samme er riksvei 50 Hol-Aurland. Over Hardangervidda er riksvei 7 stengt for lette kjøretøy, mens det er kolonnekjøring for tynger kjøretøy. Også over Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring.

Det er altså ventet full storm med vindkast på opptil 35 meter per sekund. Torsdag er det ventet store nedbørsmengder på Vestlandet. Opptil 50 millimeter nedbør kan gi vanskelige kjøreforhold.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!