Uvær i Sør-Norge:

Trærne knakk som fyrstikker: - Utrygge i vårt eget hjem

Kraftige vindkast 1. nyttårsdag har ført til store utfordringer over betydelige deler av Sør-Norge.

SKADER: I løpet av noen få timer tirsdag kveld, rakk vinden å gjøre stor skade på denne tomta i Skogsbygda i Nes. Foto: Øistein Norum Monsen
SKADER: I løpet av noen få timer tirsdag kveld, rakk vinden å gjøre stor skade på denne tomta i Skogsbygda i Nes. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKOGBYGDA / OSLO (Dagbladet): Flere tusen husstander er uten strøm, flere fly har måttet avbryte landing på Oslo Lufthavn, flere veier, og nær sagt alle fjelloverganger i Sør-Norge er stengt, det meldes om problemer med mobilnettverket og flere steder meldes det om trær som har rast over veier.

For Simen Hansen Lorentzen, samboeren Cecilie Sørensen og parets ett år gamle datter ble kvelden ekstra dramatisk, da ikke mindre enn tre store grantrær falt over huset deres. I tillegg ble to av samboerparets biler skadet av trær som ble blåst over ende. Nå har den lille familien «evakuert» til Sørensens foreldre.

På de speilblanke veiene ut til Skogbygda i Nes, der huset ligger, er greiner og trær blåst over ende. Store plater og bygningsmateriale er sendt av gårde med vinden.

Rundt huset knaker det faretruende fra trærne i skogen, og bak huset ligger en rekke trær. Noen er revet opp med rota, andre har knekt tvers av som tynne pinner.

- Jeg ble oppringt av Cecile som fortalte at strømmen hadde gått, og kom meg hjem. Etter kort tid kom strømmen tilbake, men da braka det brått som om det hadde slått ned et lyn rett utenfor, forteller Simen Hansen Lorentzen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer