<strong>OMFATTENDE SØK:</strong> Innsatsleder Martin Fredman forklarer hvordan politiet jobbet 50, 60 mann sammen med organisasjonen Missing People og 1500 mennesker, før de fant Lisa død fredag. Organisasjonen påtraff de nå siktede i saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OMFATTENDE SØK: Innsatsleder Martin Fredman forklarer hvordan politiet jobbet 50, 60 mann sammen med organisasjonen Missing People og 1500 mennesker, før de fant Lisa død fredag. Organisasjonen påtraff de nå siktede i saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Traff de drapssiktede mens Lisa (17) fortsatt var savnet: - Man har jobbet som politi i mange år, og så ser man hvordan folk reagerer

Derfor pågrep de tre utelandske arbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKÖVDE (Dagbladet): Svensk politi holdt klokka 13.30 en pressekonferanse i forbindelse med funnet av døde Lisa Holm (17), som politiet mener er drept av to menn i 30-åra, etter at hun ble meldt savnet for snart en uke siden. 

- Dette er en sak som berører dypere enn andre saker, også for oss i politiet, sier politiets områdesjef Helena Trolläng.  

På halv stang Hun forteller hvordan politiet har jobbet kontinuerlig siden Lisas foreldre meldte henne savnet søndag kveld, etter at datteren hadde sendt melding om at hun kom hjem fra jobb, men aldri gjorde det. 

Hun forklarer at de raskt forsto at Lisa ikke hadde hverken slått seg eller gått seg vill i området. 

- Så vi tilkalte ikke livreddende hjelp, sier hun og forteller at funn, som tidligere er fortalt, ble gjort i området

- Ser hvordan folk reagerer Hva fikk dere til å pågripe de tre? 

- Man har jobbet som politi i mange år, og så ser man hvordan folk reagerer, sier innsatsleder Martin Fredman og nevner hvordan de nå siktede snakket med Missing People mens Lisa fortsatt var savnet.  

- Det var ting som for folk flest kanskje ville hørt normalt ut. De oppførte seg på en slik måte at de ble interessante for oss, sier han. 

De tre pågrepne er av utenlandsk opprinnelse, og de to drapssiktede er menn. Det er en kvinne som er siktet for å ha skjult en forbrytelse, og alle tre er i 30-åra. 
Pressekonferansen ble avholdt på politistasjonen i byen jenta var fra, i Skövde.  
På utsiden av politihuset og i hele byens sentrum flagges det på halv stang lørdag. 

Vil ikke si - Arbeidet har pågått døgnet rundt, sier Trolläng og forteller at det er gjort minst 200 avhør i saken og at omlag 800 tips er kommet inn til politiet.  

I natt ble det klart at de tre personene politiet hentet ut i håndjern fra en bolig omlag 500 meter fra kafeen der jenta sist ble sett, er siktet for henholdsvis drap og for å ha skjult en forbrytelse. 
Men politisjefen vil ikke fortelle om politiet kjenner de tre pågrepne fra før. 

- Det har jeg ingen opplysninger om her og nå, sier Trolläng.  

Etter intens leting med over 1500 personer, ga søket etter Lisa i går et tragisk resultat. 

- I går måtte vi dessverre konstatere at våre medarbeidere fant Lisa død. Det som ligger framfor oss nå som etterforskningsarbeidet går inn i en ny fase, er at det er en mengde tekniske undersøkelser som gjenstår, og mange vitneavhør, sier Trolläng. 

- Ingen flere kommentarer - Før de tre framstilles for fengsling, kommer vi ikke til å kommentere saken ytterligere, sier hun.

- Grunnen til at vi ikke vil si mer, er også for å ikke gi opplysninger som kan påvirke vitner og de som ennå ikke er avhørt. 
- Føler en stor sorg Det var Expressen som først brakte nyheten om siktelsen. I går kveld ville politiet ikke kommentere pågripelsen ytterligere enn at de tre hadde status som vitner i saken. Det endret seg altså dramatisk i natt. 
Omlag 40 minutter nordvest for der pressekonferansen nå avholdes, er kafeen der den 17 år gamle jenta jobbet søndag forrige uke, før hun sendte pappaen sin en melding og sa hun kom hjem. 
Det gjorde hun aldri.  Flere av jentas eiendeler ble funnet spredt rundt om på området utenfor og i området rundt kafeen. Scooteren hennes, fortsatt med tenningen i, sto utenfor kafeen. En hanske, en del av en klokke, en ødelagt telefon og et Iphone-deksel ble alle bekreftet tilhørende Lisa. 
Jentas foreldre ble etter pågripelsen av de tre personene i går kveld, gjort kjent med at det som trolig var datteren, var funnet død. I natt kom altså nyheten om at politiet mener jenta ble drept. 

Lisas sjef sier de er i sjokk.

<strong>PRESSEKONFERANSE HER:</strong> På Skövde politihus. Over hele Skövde flagges det på halv stang lørdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE HER: På Skövde politihus. Over hele Skövde flagges det på halv stang lørdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vi føler en stor sorg i dag. Vi fikk den forferdelige beskjeden i går kveld, sier Lena Svedung, som eier og driver kafeen, til GT Expressen.

- Vi vil ikke tro at det som har skjedd er sant. Det er så forferdelig, sier hun.

De ansatte ved kafeen vil samles i dag. 

<strong>SAMTIDIG:</strong> Politiet saumfarer lørdag fortsatt området rundt en låve som ble avsperret og gjennomsøkt av krimteknikere i går kveld, før de sa at de hadde funnet liket av Lisa. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
SAMTIDIG: Politiet saumfarer lørdag fortsatt området rundt en låve som ble avsperret og gjennomsøkt av krimteknikere i går kveld, før de sa at de hadde funnet liket av Lisa. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet Vis mer
<strong>FORTELLER:</strong> Politiets områdesjef Helena Trolläng og innsatsleder Martin Fredman. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORTELLER: Politiets områdesjef Helena Trolläng og innsatsleder Martin Fredman. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer