Traff høyspentledning - mistet livet

En person omkom på skoletur i Orkdal i Sør-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ung mann er bekreftet omkommet etter å ha krasjet i en høyspentledning ved Svorkmo i Orkdal kommune i Sør-Trøndelag. Ulykken skjedde rett etter klokka elleve i formiddag, melder avisa Sør-Trøndelag.

- Personen var oppe med paraglider og kjørte i en høyspentledning, og fikk strøm gjennom seg, opplyser operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Høyspentledningen fører 22 000 volt.

Den unge mannen var elev ved Torshus folkehøgskole, og ulykken skjedde på en tur i regi av skolen. Det var seks elever som tok av med paraglider fra en høyde i nærheten.

- De fem første gikk det fint med, men da sjettemann skulle hoppe ble det oppdaget at det var en krøll på den ene vingen. Læreren skal ha forsøkt å ha avbryte ferden, men det endte da med at mannen kom ut av kurs og havnet på et høyspent ledningsnett, sier lensmann i Orkdal og Andenes, Arve Nortvedt, til adressa.no.

Folkehøgskolen får hjelp av et kriseteam etter ulykken.

Ifølge adressa.no var det en krøll eller feil på skjermen som gjorde at paraglideren kom ut av kurs. Personen måtte hentes ned fra høyspentledningen.

Dagbladet.no kommer med mer.

Traff høyspentledning - mistet livet