Traff nesten Sharon

Palestinske raketter slo ned like ved statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Provisoriske raketter som tirsdag ble avfyrt av en væpnet palestinsk gruppe, landet under 200 meter unna den israelske statsministeren Ariel Sharon. Det bekrefter både øyenvitner og israelske tjenestemenn som ikke ønsker å stå fram med navn.

Forsvarsminister Shaul Mofaz deltok sammen med Sharon på et møtet i den sørlige israelske byen Sderot da rakettene ble avfyrt. Også borgermesteren i Sderot var til stede. Rakettene landet i et åpent området og det er ikke meldt om skadde etter angrepet.

Tidligere tirsdag ble minst sju raketter avfyrt mot Sderot, noe som førte til at to personer ble såret. Mandag ble to israelere, deriblant et barn, drept i et lignende rakettangrep. Dette var første gang de provisoriske palestinske rakettene har krevd liv.

Israelske stridsvogner og soldater gikk tirsdag inn i den palestinske byen Beit Hanoun, som ligger nord på Gazastripen, like ved grensen til Israel og bare 2 kilometer fra Sderot. Minst 15 palestinere ble såret i sammenstøt med soldatene i et industriområde i byen.

Samtidig ble en 14 år gammel palestinsk gutt skutt og drept av israelske soldater mens han befant seg på et hustak i byen Khan Yunis, sør på Gazastripen, ifølge palestinsk helsepersonell. En kilde i den israelske hæren sier at væpnede palestinske grupper tidligere har brukt huset til å skyte mot israelske soldater og bosettere.

De palestinske kildene forteller at gutten var på hustaket for å mate duer.

(NTB)

HJEMMELAGET RAKETT: Her viser Hamas-aktivisten fram sin provisoriske rakett under dagens markering i Gaza.