Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Traff olje på første forsøk

Det lille oljeselskapet kjøpte andeler i flere felt for drøyt to år siden, I går traff de blink sammen med Statoil.

OLJE: Adm. dir. Jan Harald Solstad i Core Energy traff olje første gang han var med på en letebrønn. Foto: Christer Teigen / Finansavisen
OLJE: Adm. dir. Jan Harald Solstad i Core Energy traff olje første gang han var med på en letebrønn. Foto: Christer Teigen / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mandag meldte Statoil om et oljefunn på mellom 55 og 100 millioner fat lettolje av høy kvalitet på Snilehorn-prospektet i Norskehavet.

Kjøpte seg inn Oslo-baserte Core Energy er blant lisenspartnerne med en eierandel på 17,5 prosent, og ifølge Finansavisen var dette den første letebrønnen i Core Energys tre år lange historie.

- Dette var innertier, sier adm. dir. Jan Harald Solstad i Core Energy til Finansavisen.

Core Energy ble startet opp høsten 2010. I mai 2011 kjøpte de Brage og Hyme-andelene fra gjeldstyngede Noreco i mai 2011 for 470 millioner kroner.

Og med i transaksjonen var også 17,5 prosent eierandelen i letelisensen 348, som Core Energy kunne juble over oljefunn på i går.

Stavanger-baserte eiere Core Energy AS er eida 100 prosent av Core Energy Holding, som igjen er eid 96,83 prosent av det Stavanger-baserte investeringsselskapet Hv V Invest Lima AS, med styreleder Harald Vabø i spissen.

Det selskapet er igjen eide 100 prosent av Hv V Invest Lima II AS, også med Harald Vabø som styreleder. Det selskapet er igjen eid 50,4 prosent av Hitechvision V Lp og fem andre aksjonærer.

Investeringsfellesskapet har ifølge Finansavisen tidligere startet og videresolgt oljeselskapene Revus, Noreco og Spring Energy med store gevinster.

Flere nyheter Røkke-selskap varsler utbytte
Svensk milliardær mener han ble lurt
Meglere kan få 133 millioner

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media