Traff småbåthavn

Kanadisk ferje pløyde gjennom et 20-talls småbåter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 7.000 tonns tunge Queen of Oak Bay mistet motorkraften. Den klarte derfor ikke stoppe da den skulle legge til kai i Horseshoe Bay i West Vancouver i Kanada.

Skipperen styrte unna terminalen, og styrte mot småbåthavna like ved for å unngå å treffe mange mennesker og få en mykere stopp.

Ulykken skjedde rundt klokka 10 torsdag formiddag. Båten blåste i signalhornet, og varslet at den var på vei, melder nyhetsbyrået AP.

Ambulanse ble tilkalt, og dykkere saumfarte havna for mulige truffne, men konstaterte at ingen personer var kommet til skade.

Om lag 20 småbåter ble imidlertid knust til pinneved, og flere personer klarte å flykte fra marinaen.

Alle passasjerene ble varslet om hva som holdt på å skje og fikk beskjed om å holde seg fast.

- Seilbåtmaster forsvant under baugen, forteller Shawn Atleo, en av de 544 passasjerene ombord i ferja. Han sto selv ytterst på baugen da ulykken skjedde.

- Jeg så to personer løpe for livet for å komme bort fra skipet. De hørte tydeligvis hornet, og en av dem ble tydelig sjokkert da han kikket opp og så hva som kom imot ham, sier Atleo.

INGEN PERSONSKADER</B>: Flere løp for livet, men ingen kom til skade da ferja kjørte inn i småbåthavna og knuste 20 båter.
MYK LANDING:</B> I stedet for å kjøre rett inn i kaia ved terminalen, valgte skipperenå kjøre inni en småbåthavn mens han blåste i signalhornet.