Trafikkaos, barrikader og stengte butikker i Hongkong

- Hvis jeg ikke står imot i dag, vil jeg hate meg selv i framtida, sier demonstrant.

STOPPER TRAFIKKEN:  Demonstrasjonen sitter i hovedgaten som går gjennom Hongkongs finansdistrikt mandag morgen. Foto: Bobby Yip / Reuters / NTB Scanpix
STOPPER TRAFIKKEN: Demonstrasjonen sitter i hovedgaten som går gjennom Hongkongs finansdistrikt mandag morgen. Foto: Bobby Yip / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene i byen sier de likevel har trukket politiet ut av gatene i sentrum. Begrunnelsen er at demonstrasjonene med krav om demokratiske rettigheter skal ha begynt å avta.

En talsmann for byregjeringen ber de gjenværende aktivistene om å forlate områdene hvor protestene har pågått. Demonstrasjonene og gatekampene mellom politi og demokratiforkjempere fortsatte natt til mandag. Opprørspoliti brukte tåregass og kjeppjaget demonstranter som blokkerte en hovedvei tross advarsler om at de brøt loven.

- Hvis jeg ikke står imot i dag, vil jeg hate meg selv i framtida, sa drosjesjåføren Edward Yeung (55), som bannet mot politiet i fremste linje i en av demonstrasjonene. 80.000 mennesker har demonstrert med krav om demokratiske rettigheter i Hongkong i løpet av helgen, ifølge gruppene som har organisert protestene. Tallet er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Nedgang på børsen Protester og sammenstøt førte til store problemer i morgenrushet, og flere utganger fra T-banen var stengt av barrikader. Mange butikker, skoler og banker holdt stengt, mens Hongkong-børsen opplyser at den vil fungere som normalt mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer