Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trafikkaos etter brokollaps i Danmark

Hovedveien gjennom Danmark stengt. Fullt trafikkaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Firmaet Colas Danmark står for oppføringen av broa som nå har kollapset og krevd menneskeliv.

- Dette er helt fryktelig. Vi arbeider nå med å informere pårørende, sier administrerende direktør Hans Oluf Krog i Colas Danmark til Dagbladet.no.  

Direktøren forteller at broa var under oppføring.

- Broa var i ferd med å bli støpt. Det er altfor tidlig å si noe om hva som er årsaken til den sørgelige ulykken som har krevd menneskeliv. Nå dreier alt seg om dem som er kommet til skade. Folk må få oppfølging og krisehjelp. Men etter hvert ønsker vi selvfølgelig full oppklaring av hva som er skjedd. Det er meget alvorlig dette her, sier Hans Oluf Krog.

Hovedveien sørover

Ifølge politiet i Ålborg var broen en avkjøringsrampe som var under oppføring. Flere arbeidere som jobbet på broa da ulykken skjedde er skadd. 

En person er meldt omkommet, og to personer er hardt skadd, melder politiet til Jyllandsposten.

Fem personer er kjørt til sykehuset i Ålborg, mens en ble behandlet på stedet for lettere skader. Personen med minst alvorlig skader er en bilist, de fire andre er bygningsarbeidere.

Norske bilister som kommer med fergene til Hirtshals og Fredrikshavn kjører E45 sørover gjennom Danmark for å komme ned til Europa. Det er veldig stor trafikk på veien, som nå er sperret.  

RASTE NED OVER MOTORVEI: Bygningsarbeiderne holdt på å bygge en ny avkjørsel da ett element kollapset. Foto: STELLA PICTURES
RASTE NED OVER MOTORVEI: Bygningsarbeiderne holdt på å bygge en ny avkjørsel da ett element kollapset. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

E45 er sperret i begge retninger, og det fullt kaos i området. Den sammenraste broen sperrer for det ene feltet i tunnelen, og denne er nå stengt. All trafikk blir ledet over Limfjordsbroa.

Sjekk utviklingen i trafikken på webkamera her.

Kran i arbeid

En kran er nå i gang med å løfte opp de sammenraste delene for å sjekke om det er flere mennesker fastklemt under broa. Det ligger mye byggemateriale på veien, og det vil ta lang tid å få ryddet opp etter ulykken.

Oppryddingen er i gang, men redningslederen fra Falck forteller at det er stor risiko forbundet med arbeidet. Elementer som har rast kan flytte på seg og velte andre deler, og dette utgjør en stor fare for redningsmannskapene.

- Situasjonen i området er meget kaotisk. Det ligger masse materiale på motorveien etter at broa raste sammen, sier Evan Nielsen ved Ålborgpolitiet til Jyllands-Posten.

Et team på 10-20 mann var i gang med å støpe dekke på broa da ulykken skjedde. Støpearbeidet skulle vare i 26 timer. Støttepillarene var allerede støpt og mannskapet var i gang med å lage dekket mellom pillarene. Under arbeidet ble dekket støttet opp av en midlertidig stål- og trekonstruksjon, da noe gikk galt og en seksjon brøt sammen, melder Jyllands-Posten.

Ekstra ferger er satt opp

Bilene som er inne i tunnelen må kjøre ut samme veien som de kom, altså mot kjøreretningen. Det delen av tunnelen som går sørover er stengt for alle andre enn redningsmannskapene.

Trafikkaos etter brokollaps i Danmark

Det er også satt opp ekstra ferger mellom Hals og Egense, og det danske veidirektoratet oppfordrer folk til å benytte disse.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media