Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trafikkaos i Hordaland

Flere busser i grøfta, bybane i trøbbel og passasjerer som sitter fanget i fly som ikke kommer videre på Flesland. Det er trafikkaos i Hordaland.

I GRØFTA: En skolebuss kjørte ut i grøfta da den møtte en bil på den smale Lyseklosterveien. Barna i bussen kom seg greit ut og ingen kom tilskade.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
I GRØFTA: En skolebuss kjørte ut i grøfta da den møtte en bil på den smale Lyseklosterveien. Barna i bussen kom seg greit ut og ingen kom tilskade. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Det er mange som ikke har kommet seg på skolen eller på jobb i tide i Bergen og Hordaland i dag.

Flere skolebusser og andre busser har havnet i grøftekantene i og rundt Bergen i morgentimene. I  Lyseklostervegen havnet en buss i grøfta da bussjåføren valgte å vike for en motkommende bil.

Sju i grøfta Bussjåføren på stedet sier at elevene klarte å komme seg ut av døra. Det var ingen stor ulykke. Skoleelevene er blitt hentet av en annen buss for å bli fraktet fram til sine skoler.

Kommunikasjonsleder Kaare Enæs sier at i alt sju busser har hatt problemer i Bergensområdet i morgentimene i dag. Det har ført til store forsinkelser i trafikken.

Bybanen stanset - Noen har fått problemer som følge av sein brøyting, andre har møtt personbiler på trange veger og måttet vike for disse. De har havnet i grøfta, men det er kun snakk om små hendelser uten personskader. Vi oppfordrer bilførere som kjører på trange veger om å kjøre godt ut på sin kant slik at bussene kommer fram, sier Enæs.

FIKK STOPP: Bybanen i Bergen fikk trøbbel med en sporveksel ved Byparken i Kaigaten, men er nå kommet igang igjen.  En annen bybanevogn har kollidert med en brøytebil ved Bystasjonen. Foto: Eivind Senneset
FIKK STOPP: Bybanen i Bergen fikk trøbbel med en sporveksel ved Byparken i Kaigaten, men er nå kommet igang igjen. En annen bybanevogn har kollidert med en brøytebil ved Bystasjonen. Foto: Eivind Senneset Vis mer

Alt tilgjengelig mannskap i Bergen kommune er ute for å brøyte veger.

- Snøryddingen skjer etter en prioritert rekkefølge. Og vi rydder til vi er ferdige, sier driftssjef ved Trafikketaten, Atle Kleppe.

Bybanen i Bergen har stått stille i morgentimene etter at en sporveksel ved Byparken ikke ville virke lenger. Den er nå reparert og banen går igjen, men svært forsinket. En bybanevogn har kollidert med en brøytebil ved Bystasjonen. Frontruten på banevognen er knust. Ingen personer kom til skade.

KAOTISK: Det har vært kaotisk på Bergen lufthavn Flesland i dag, men nå går flyene igjen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
KAOTISK: Det har vært kaotisk på Bergen lufthavn Flesland i dag, men nå går flyene igjen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Bybanen går nå bare mellom Nygård og Lagunen.

Fly krasjet På Bergen lufthavn Flesland har et fly fra Widerøe blitt tatt av vinden og sklidd inn i en lysmast. Lufthavnsjef Aslak Sverdrup sier til Dagbladet at det kom mye snø i natt og i morgentimene i dag.

- I en kombinasjon av sterk vind og mye snø har vi fått store utfordringer med et glatt underlag. Vi har fått mindre skader på masten og skader på tuppen av den ene flyvingen. Ingen personer er skadet. I tillegg har vi hatt flere fly som først ble klarert for å gå, men som måtte stanses. I disse flyene er det en del passasjerer som har måttet bli sittende i flytene. Noen har sittet litt over to timer, sier Aslak Sverdrup.

Store forsinkelser Det var ingen fly som fikk lette fra Bergen lufthavn Flesland i morgentimene i dag. Først i 11-tida begynte flyene å lande og ta av igjen. Kansellerte avganger og trafikkproblemer har ført til store forsinkelser.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt melder at det også er store utfordringer på grunn av sterk vind i Sunnhordland og i Rogaland. De oppfordrer publikum til å være oppmerksomme på flygende og løse gjenstander.

VINTER I BERGEN: Vinteren har kommet i Bergen og Bergenhus festning, men på søndag kan det bli mildere igjen. Foto: Eivind Senneset
VINTER I BERGEN: Vinteren har kommet i Bergen og Bergenhus festning, men på søndag kan det bli mildere igjen. Foto: Eivind Senneset Vis mer

Karmsund bru er fremdeles stengt for trafikk. Det er også Boknasundbrua. Flere biler står fast på Bokn.

VINDKAST: Det blåser tidvis kraftig mot  Skoltegrunnskaien i Bergen.  Foto: Eivind Senneset
VINDKAST: Det blåser tidvis kraftig mot Skoltegrunnskaien i Bergen. Foto: Eivind Senneset Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media