Trafikkaos i snøværet

Lørdag har Meteorologisk institutt sendt ut farevarsel for både snø og is. Politiet melder om flere trafikkhendelser lørdag.

TRAFIKKAOS: Flere stader på Østlandet skaper snøen trøbbel i trafikken. Dette bildet er fra Oslo tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TRAFIKKAOS: Flere stader på Østlandet skaper snøen trøbbel i trafikken. Dette bildet er fra Oslo tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag har snøværet skapt problemer flere steder på Østlandet.

Ved E6 på Klementsrud i Oslo er det full stans etter at fem trailere har fått stans.

- E6 inngående ved Klemetsrud. Full stans på E6. Alle må kjøre av og på ved Klemetsrud, melder politiet på Twitter.

Kort tid etterpå blir det meldt at tre av vogntogene har kommet seg av gårde for egen maskin. De to andre trenger hjelp fra bergingsbil til å bli trukket opp bakken.

- Ikke riktig skodd

Trafikkoperatør Hilde Bjørnstad ved Vegtrafikksentralen Øst sier til Dagbladet at de har hatt en del stans i trafikken grunnet vogntog som ikke er skodd for forholdene.

- Som sjåfør er du forpliktet til å vite at du har dekk som er egnet fo0r forholdene. Det er ikke automatikk i at de bør ta på kjetting, men de bør ha dekk som er egnet, sier hun.

Meteorologisk institutt har sendt ut tre farevarsler for snø og ett for is.

- Det er snø i store deler av landet i dag, sier vakthavende meteorolog Ola Bakke Aashammar til Dagbladet.

I Oslo, Østfold og kyst- og fjordstrøkene på Vestlandet har det kommet nedbør i natt. Fra Mjøsa og nord til Trondheim har det ikke vært nedbør i natt. I Nordland har det også snødd i natt og i Troms kom det inn et polart lavtrykk med store mengder snø fredag. På uoffisielle målinger kom det over halvmeteren snø i går.

I Oslo har det snødd 10 centimeter natt til lørdag. På Blindern måler snødybden nå 16 centimeter.

Trafikkproblemer

Lørdag morgen har snøværet allerede ført til trafikkulykker på Østlandet.

I påkjøringen til E6 ved Mosseporten, fikk to vogntog stans. I forbindelse med dette har det skjedd et uhell på E6 sørgående, ifølge politiets meldinger på Twitter. Vogntogene er nå fjernet.

Rett før klokka 10.30 lørdag var det igjen stans i påkjørselen ved E6 Mosseporten.

- Nytt vogntog kjørt seg fast i påkjøring sørover. Per nå sperret. Politiet på stedet, bilberger på vei, melder politiet Øst på Twitter.

Rett før klokka 12 melder politiet Øst av de holder på med berging av vogntoget og at påkjørselen er åpen.

- På hovedveinettet er høyre feltet fint framkommelig. Det er litt snø i venstre felt der det er to felt, sier trafikkoperatør Tone Sorken i Vegtrafikksentralen Øst til Dagbladet.

Med siste helg før jul, kan det være mange som skal ut og handle julegaver i dag.

Trafikkoperatøren har noen råd til dem som skal ut og kjøre i snøværet:

- På dette føret er det vinterdekk som gjelder. Avpass farten og vær oppmerksom på veien. Ha god avstand til bilen foran og kjør etter forholdene. Gjør man det, så går det som regel bra, råder Sorken.

Vegtrafikksentralen Øst har ikke fått melding om store hendelser da Dagbladet ringer lørdag morgen.

Is-varsel

Meteorologisk institutt har i tillegg til de tre farevarslene for snø, sendt ut isvarsel for Agder.

- På kysten skal temperaturen opp mot null grader, så det kan bli vanskelige kjøreforhold, særlig ved lokal frosttåke, sier meteorolog Aashammar.

For Helgeland, Salten og Saltfjellet varer farevarselet for snø til klokka 13 lørdag. For indre deler av Rogaland er det ventet 20 til 40 centimeter snø i dag. På Østlandet er det ventet 5-15 centimeter snø.

Til uka kan snøen forsvinne på Østlandet. Der kommer det mildvær mandag, tirsdag og onsdag, forteller meteorolog Aashammar.

- I Oslo vil vinterstemningen forsvinne, men snøen blir nok ikke borte i marka. I kystnære strøk i Vestfold, Telemark og Agder vil nok snøen forsvinne, sier meteorologen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer