Været:

Trafikkaos i Stavanger: - Kjempefrustrerende

Mandag morgen skaper snøvær store utfordringer for folk som skal på jobb i Stavanger. Kollektivselskapet Kolombus rapporterer om store problemer.

SNØKAOS: Mandag morgen er det sendt ut gult farevarsel for snø i deler av Østlandet, Agder, Telemark... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Været i Norge nå

Oppdatert for 3 minutter siden

  Det er ingen målestasjoner som rapporterer nå.

  Snø og glatte veier skaper store problemer i morgentrafikken i Agder mandag.

  Både NRK og Stavanger Aftenblad skriver at både busser og biler står fast, og at det er lange køer i hele distriktet. Flere av vegvesenets webkameraer i Rogaland viser at det er tett og tidvis stillestående trafikk i morgentrafikken.

  Klokka 09.13 skriver politiet at de har fått melding om en bil som har fått stans i Storhaugtunnelen, og at det er mye kø i retning Hillevåg. Tunnelen er stengt og politiet er på vei.

  Like før klokka 09.30 skal bilen være fjernet, men det er fremdeles mye kø i området.

  Universitetet i Stavanger har utsatt ni eksamener til klokka 09.30 på grunn av at studenter har problemer med å komme seg til universitetet.

  Forsinkelser i busstrafikken

  Kommunikasjonsrådgiver i kollektivsselskapet Kolombus, Morten Nesvik, forteller til Dagbladet at de har forsinkelser på en rekke avganger.

  - Været påvirker oss på stort sett alt vi har av busser. Vi oppfordrer folk til å følge med i appen vår hvor man får informasjon i samtid, sier han.

  Nesvik sier at de gjør så godt de kan, men at været naturligvis får følger for kollektivtrafikken. Han sier at bussproblemene skyldes veier som ikke har blitt brøytet etter snøfall i morgentimene.

  - Det er alltid kjempefrustrerende når vi ikke kan gi det tilbudet vi vil til kundene våre, sier han.

  Kolombus at de vanligvis opererer med reisegaranti, der reisende kan sende inn krav om tilbakebetaling fra alternativ transport, men at denne ikke gjelder ved vær som dette.

  Klokka 11 opplyser Connect Bus, som jobber på oppdrag for Kolombus, at de parkerer alle sine 74 leddbusser.

  Det forteller trafikksjef Stein Enersgård til Aftenbladet.

  - Bussene spinner på flat mark. Dette vil helt klart få konsekvenser for ettermiddagstrafikken, sier han til avisa.

  - En del kø

  Operasjonsleder i politiet i Sør-Vest, Roger Litlatun, sier til Dagbladet at de har fått inn en del meldinger om utfordringer i trafikken i morgentimene mandag.

  - Det er en del biler og busser som har problemer. Været er ventet, og vi har ikke kapasitet til å rykke på alle meldingene, sier han.

  Han forteller at de fleste av de trafikale problemene løser vil løse seg etter hvert, enten ved at biler med problemer blir berget eller at de kommer seg fra stedet for egen maskin.

  - Været er ventet, og vi har ikke kapasitet til å rykke på alle meldingene. Det er en del som må bruke litt lenger tid og stå i kø, men det er sånn det er, sier operasjonslederen.

  Politiet oppfordrer bilister som kan å la bilen stå.

  LEKNES: Det er vanskelig nok å hanskes med uværet «Ingunn» på land. Her lander et Widerøe-fly på Leknes flyplass i Vestvågøy kommune onsdag kveld. Reporter: Edward Stenlund Video: Håvard Horn. Vis mer

  Skal ikke gi seg

  NRK har snakket med statsmeteorolog Ingrid Halland Soldal, som forteller at været ikke skal gi seg med det første.

  - Det er ventet snø og sludd i dag og temperaturen ligger rundt null grader på kysten. Det vil minke litt mot kvelden. På kysten og i fjellet er det opp til stiv kuling, og det vil blåse litt der det ligger utsatt til for vindretninga, sier hun.

  I morgen skal være bli ganske likt, med snø og sluddbyger.