KAOS: Flere steder på Østlandet har det vært trafikkaos på grunn av snøværet mandag. Her fra krysset mellom Ullernchaussèen og Vækerøveien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAOS: Flere steder på Østlandet har det vært trafikkaos på grunn av snøværet mandag. Her fra krysset mellom Ullernchaussèen og Vækerøveien. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Trafikkaos og vanskelige kjøreforhold flere steder

Politiet oppfordrer folk om å kjøre forsiktig.

- Det er mye snø på veiene. Noen biler har snurret rundt enkelte steder som ved Grankrysset. Det er tre separate hendelser der biler har snurret rundt, sier Stian O'Rourke, oppdragsleder i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Klokka 18.25 melder politiet i Øst på Twitter at flere vogntog sliter på veiene i kveld og at dette medfører store køer.

En knapp halvtime seinere meldes det om trafikkulykke i krysset Ullernchaussèen - Vækerøveien i Oslo.

- To biler involvert. Skal ikke være personskade som følge av sammenstøtet, men ambulanse er på vei for å sjekke den ene føreren, opplyser politiet på Twitter.

- Politiet er fortsatt på stedet, opplyser Håkon Nilsen, oppdragsleder ved politiet i Oslo til Dagbladet klokka 19.15. Han opplyser at årsaken til ulykka muligens er illebefinnende.

Flere biler inn i hverandre

Litt før klokka 19 i kveld meldte politiet om et trafikkuhell på Ring 3 i vestgående retning, like før Ryenlokket.

- På Ring 3 ved Ryen er det veldig glatt. Det er flere biler som har kjørt inn i hverandre, men alle holdt lav hastighet så det er kun snakk om materielle skader, sier Nilsen.

Snø i veibanen

Stian O'Rourke, oppdragsleder i Øst politidistrikt, opplyser at det ligger mye snø i veibanen flere steder, også på hovedveiene. Blant annet snør det mye på Djupdalstoppen og Skedsmovollen i Øst politidistrikt. Det er også kø flere steder der bilister må forbi steder der det har vært trafikkuhell. Ifølge O'Rourke har det så langt ikke vært personskader som følge av trafikkulykker i distriktet, men:

- Folk må kjøre forsiktig og etter forholdene. Bergingsmannskapene har mye å gjøre, sier han.

Dagbladets reporter, som tidligere i kveld befant seg på Alna, forteller at fire vogntog står på E6 inn mot Oslo ved Karihaugen.

Med dagens snøfall har det tikket inn flere meldinger fra politiet om kjøretøy som har fått problemer. Spesielt har busser og vogntog fått trøbbel med snø i veibanen på Østlandet og Innlandet.

Ikke mulig å salte

Også i Innlandet er kjøreforholdene for øyeblikket vanskelige. Klokka 18.34 melder politiet i Innlandet på Twitter at trafikken står i nordgående felt opp mot Dovrefjell.

- Det er vanskelige kjøreforhold i store deler av distriktet, sier Dyre Antonsen, operasjonsleder ved politiet i Innlandet til Dagbladet.

Han forteller at det også er glatt på hovedveiene.

- Det er glatt, snø og kaldt. Det hjelper heller ikke å salte veiene nå. Vi må oppfordre bilister om å kjøre forsiktig og tilpasse farten etter forholdene og holde god avstand til kjøretøyene som ligger foran, sier han.

Dyre Antonsen opplyser at Innlandet politidistrikt har hatt mange ulykker de siste 14 dagene.

- Vi har ikke hatt alvorlige ulykker i dag, men faren ved dette føret er at veier kan bli stengt, sier han.

Også i sør er det problemer på veiene.

Vegtrafikksentralen sør har blant annet meldt på Twitter om snø og isdekke på E134 over Haukelifjell i kveld.

Spesielt vanskelig for store kjøretøy

Antonsen forteller at det er spesielt store kjøretøy som har problemer når snøen kommer og det blir glatt.

- Det er en del utenlandske trailere som får problemer. De blir stående fast eller kjører av veien, sier han.

Ifølge Antonsen er det for øyeblikket køer i Gjøvik-området.

GIKK GALT: Det gikk ikke helt som det skulle da TV-profil Harald Rønneberg skulle på hyttetur. Vis mer

- Det skal bli mer snø i kveld og gjennom natta i store deler av distriktet. Det er ikke ventet mye snø, men det er ikke mye som skal til før det blir utfordrende å kjøre nå, sier han.

Mye nedbør

- Det er nedbør i over hele sør og østlandet. Det er også nedbør enkelte plasser på Vestlandet, sier John Slinning, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Region Øst til Dagbladet.

Nedbøren kommer som regn langs kysten og som snø lenger inn i landet. Slinning kommer med en oppfordring til bilister om å sette ned farta.

- Snøværet på Østlandet skaper glatte forhold på veiene. Trafikken går automatisk saktere. Bilister bør sette ned farta og beregne mer tid hvis de skal ut, sier han.