Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trafikkaos på hele Østlandet: - Det er flere som ikke skjønner at de må kjøre sakte

Glatte veier og kraftig snøfall gir store problemer i trafikken.

FIKK HENGER I HAGEN:  I Askim veltet hengeren til et vogntog inn i en privat hage i ettermiddag. Politiet var på stedet. Foto: Freddie Larsen
FIKK HENGER I HAGEN: I Askim veltet hengeren til et vogntog inn i en privat hage i ettermiddag. Politiet var på stedet. Foto: Freddie Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over hele Østlandet melder politiet om store trafikale problemer som følge av glatte veier og stort snøfall. Både Follo, Søndre Buskerud, Asker og Bærum, Østfold  og Oslo advarer politiet om vanskelige kjøreforhold og oppfordrer via twitter folk til å kjøre forsiktig.

Også i Vestfold og Romerike meldes det om en rekke utforkjøringer, og en gjenganger i alle Østlandsfylkene i ettermiddag — vogntog som står fast og sperrer trafikk og veier.

Henger i hagen I Askim har en uheldig vogntogssjåfør fått problemer på glatt føre som endte med at hengeren hans veltet.

Operasjonsleder Børge Løge i Follo politidistrikt må lete litt før han finner fram til trafikkuhellet i loggen sin.

- Det er sikkert hundre liknende meldinger her fra de siste timene — i alle fall ikke langt i fra, sier han til Dagbladet, før han finner den og kan fortelle at hengeren veltet inn i en privat hage cirka klokka 14.10, men at ingen kom til skade i hendelsen.

- Det er store problemer med framkommelighet over hele Follo, og flere som ikke skjønner at de må kjøre sakte.  Det gir trafikale problemer, men det har ikke vært noen personskader så langt, sier han til Dagbladet.

Ingen alvorlige ulykker I Oslo er en person lettere skadd i en ulykke i Kjelsåsveien der tre biler var involvert. Ellers ser det ut til at problemene foreløpig ikke har gitt alvorlige personskader noe sted på Østlandet.

- Det er litt utfordringer i forbindelse med snøværet, og i tillegg har det vært mildt mange steder så det er glatt på veiene. Flere veier er stengt og det er mange bilberginger. Folk må belage seg på at det tar langer tid å komme fram enn vanlig,  sier trafikkoperatør Pål Fredrik Sundt i Statens vegvesen.

Han bekrefter at det ikke er meldt om store og alvorlige ulykker, men mange små bilberginger og hindringer.

- Ta det rolig, ha litt tålmodighet og kjør forsiktig er operatørens råd for ettermiddagen.

Også vest og sør i landet gir været problemer i dag med blant annet snøskredfare og stengte fjelloverganger. 

GLATT:  Glatt føre gir en rekke trafikkuhell i ettermiddag. Platene fra vogntoget i Askim har ramlet gjennom hekken til en uheldig huseier og havnet i hagen. Foto: Freddy Larsen
GLATT: Glatt føre gir en rekke trafikkuhell i ettermiddag. Platene fra vogntoget i Askim har ramlet gjennom hekken til en uheldig huseier og havnet i hagen. Foto: Freddy Larsen Vis mer