Trafikkaos på vinterglatta

Lang rekke ulykker på såpeglatte veier i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kjør med vinterstil, påminner operatør ved Statens veivesen, Nils Jacob Aae.

Han sier at det har vært glatt flere steder lørdag, men at hovedveiene stort sett har vært saltet og strødd godt slik at kjøreforholdene der har skullet være greie.

- Men det er klart at folk må tilpasse kjørestilen til vinteren. Kjør med vinterstil, sier han til NTB.

Det er spesielt på mindre veier og i rundkjøringer og foran gatekryss og lignende at det har vært såpeglatt.

- Dette skyldes regnet som kom over Sør-Norge natt til lørdag, og så var det kaldt i bakken, og dermed ble det så glatt, sier Aae.

Mange ulykker Politiet over hele Sør-Norge meldte lørdag igjennom om dårlige kjøreforhold og mange trafikkulykker. I Vindafjord kolliderte en betongbil med en personbil, men ingen skal ha blitt alvorlig skadd. På Romerike ble fire personer ble fire personer brakt til sykehus etter en front mot front kollisjon, heller ikke her skal det dreie seg om alvorlige skader.

I Førde smalt en mann rett i fjellveggen, uten å ha fått alvorlige skader.

På E6 like ved Nordbytunnelen i Ås kommune, var fire biler involvert i to sammenstøt - fem damer ble kjørt til legesjekk.

Tidligere på ettermiddagen kolliderte to biler i Lågendalen - heller ikke her ble det meldt om alvorlig personskade.

En person skal imidlertid være alvorlig skadd etter en trafikkulykke på E6 i Østfold lørdag. To biler og en strøbil var involvert i denne ulykken.

Fly skled av rullebanen Et KLM-fly skled lørdag av rullebanen på Torp utenfor Sandefjord på det glatte føret.

- Det var ingen dramatikk rundt hendelsen, og det var ikke skade på personer eller materiell, opplyser operasjonsleder Knut Henning Bjune i Vestfold politidistrikt.

Det var det glatte føret som førte til at flyet sled utenfor rullebanen med forhjulet. Det ble lørdag ettermiddag jobbet med å strø og dra flyet opp igjen. Lufthavna på Torp ble åpnet utpå dagen.

Skien sentrum stengt Glatt var det også for bilister og fotgjengere i store deler av Sør- og Øst-Norge natt til lørdag og utover dagen lørdag.

- Det er farlig glatte veier i Nedre Telemark. Bilister oppfordres til ikke å kjøre bil de kommende timene, lød advarselen fra operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt ved midnatt.

Kuldegrader og regn gjorde kjøreforholdene i Grenland-distriktet svært vanskelige, og Skien sentrum ble natt til lørdag stengt for biltrafikk.

- Fotgjengere sliter med å holde seg oppreist. Om du ikke absolutt må, er det ingen grunn til å bevege seg ute akkurat nå., skrev Varden.no.

I Agderfylkene var det også svært vanskelige kjøreforhold natt til lørdag, og politiet oppfordret folk til å parkere bilen, skriver nettutgaven til Fædrelandsvennen.

Brukne bein I Rogaland oppfordret Statens vegvesen folk til å holde seg borte fra veiene, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

Også på Østlandet var det vanskelige kjøreforhold natt til lørdag og utover dagen lørdag som følge av underkjølt regn. Politiet i Vestfold oppfordret lørdag formiddag bilister til å være svært forsiktige. På den andre siden av Oslofjorden, i Follo politidistrikt, ble det meldt om mange små trafikkuhell som følge av det glatte føret.

Også for fotgjengere var det vanskelig. Tønsbergs Blad melder at akuttmottaket ved sykehuset i Tønsberg i løpet av natten mottok seks-sju personer som hadde hatt problemer med å holde seg på beina. Utover dagen lørdag dukket det opp enda flere, de fleste eldre mennesker, med brukne ankler, hofter og håndledd som følge av speilglatte fortau.

(NTB)