Påsketrafikken:

Trafikkaos stengte Vikafjellet

Ved Skjelingen på riksvei 13 over Vikafjellet, parkerte påsketurister bilene sine langs begge sider av veien. Det resulterte i fullt kaos og fjellet ble stengt. Torsdag ettermiddag er veien åpnet igjen.

KAOS: Parkerte biler stenger Vikafjellet torsdag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen trafikkamera
KAOS: Parkerte biler stenger Vikafjellet torsdag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen trafikkamera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meldinger om problemer begynte å tikke inn til Vegtrafikksentralen rundt klokka 14 skjærtorsdag ettermiddag.

- Vi fikk meldinger som gikk ut på trafikalt kaos og store trafikale utfordringer som viste seg å være på grunn av feilparkerte biler på begge sider av veien. Dette medførte at kjørefeltet ble kraftig innskrenket, og det skaper jo nødvendigvis litt kaos, sa trafikkoperatør Albert Sherington ved Vegtrafikksentralen til Dagbladet.

Etter hvert kom det også meldinger om et kjøretøy med problemer.

- Det er et større kjøretøy som enten har havnet på siden eller sakset, som vi kaller det. Der vet vi ikke helt enda. Men på grunn av det er det også litt kaos. Hvis de skal drive berging er det noen kjøretøy som må flyttes, og vi har politipatruljer på stedet som forsøker å få oversikt. Derfor har vi valgt å stenge fjellet.

Klokka 16.23 opplyser Vegtrafikksentralen på Twitter at Vikafjellet er åpen for fri ferdsel igjen. Politiet melder at trafikken går som normalt, og at de avslutter på stedet.

- Har det gående

Rett før klokka 16.30 fortalte politiet til Dagbladet at vogntoget har kommet seg ned fra fjellet. De parkerte bilene fortsatte imidlertid å lage problemer.

- Trafikken begynner å flyte litt, men det er en utfordring når mange vil på fjellet i det fine været og parkerer på begge sider av veien. Da blir det veldig smalt i midten og så møtes biler, og da har du det gående, sa operasjonsleder Per Algerøy i Vest politidistrikt.

Klokka 15.17 var det fortsatt lange køer på stedet:

Advarte

Algerøy oppfordret folk til å tenke trafikksikkerhet, selv om de vil ut i det fine påskeværet.

- Jeg skjønner at folk vil på fjellet, men da må det i hvert fall lages møteplasser, slik at trafikken kan avvikles på en god måte, og slik at ting ikke kommer brått på. Det er 80-sone over fjellet der, advarer han.

Politiet har begynte å ta kontakt med bileiere for å be dem returnere fra fjellturen og flytte bilene.

- Klokka begynner jo også å bli en del, så de begynner å komme tilbake. Det vil nok løse seg, sier Algerøy.

Det lyste rødt på begge sider av fjellet og det var ingen opplysninger om når veien vil åpne igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer