- Trafikkdøden blir rekordhøy i år

SVARTSKOG (Dagbladet): Bilen seilte over i motsatt kjøreretning og ble smadret i kollisjonen. Mannen (32) bak rattet døde momentant. Nå frykter Trygg Trafikk et år med rekordmange dødsulykker. Hovedårsakene til ulykkene er dårlige dekk og trafikkvekst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Foreløpige tall viser at 22 personer ble drept på veiene i januar i år. En markant økning fra 15 drepte samme måned i fjor.

- Jeg gruer meg, for det kommer til å oppstå flere trafikkulykker og dødsfall enn tidligere år, spesielt på Østlandet, sier direktør Leif Agnar Ellevset i Trygg Trafikk til Dagbladet.

Begrunnelsen er kombinasjonen av bilførernes likegyldige holdning til vedlikehold av dekk, og en sterk trafikkvekst veiene ikke er dimensjonert for.

Gårsdagens dødsulykke på Mosseveien (E18) ved Svartskogtoppen i Oppegård illustrerer problemet: Forhjulene på dødsbilen, en eldre Volkswagen Passat, hadde svært slitte piggdekk. Mange pigger var nappet ut. Bakdekkene framsto som nedslitte sommerdekk. Ulykkesstrekningen er oversiktlig, men er sterkt trafikkert og har tre felt.

Politiet kritisk

- Å bygge tre felt her er noe av det dummeste en kunne ha gjort. Med så mye trafikk bør det være fire felt og fysisk sperre imellom. Bare slik kan vi unngå dødsulykkene vi stadig har på E18, mener førstebetjent Harald Skjønsfjell ved Oppegård lensmannskontor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer