Trafikken begynner å gå som normalt

Igjen trygt å være ute, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder fra ekstremværet? Send til Dagbladet med mms til 2400 eller på epost til 2400@dagbladet.no. Tips om hendelser knyttet til uværet sendes med sms til 2400, epost eller per telefon 24 00 00 00.

Politiet i Vestfold mener faren er over for befolkningen i Vestfold. Vinden har løyet og folk er ikke lenger anmodet om å holde seg innendørs, melder NTB.

Søndag morgen gikk Vestfold-politiet ut med en anmodning til folk om å holde seg innendørs som følge av den kraftige vinden.

– Vinden har nå løyet en del og vår advarsel om å holde seg innendørs blir med dette trukket tilbake, opplyser operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB ved 15-tiden.

E18 som har vært delvis stengt flere steder i fylket, er nå ryddet og trafikken begynner så smått å gå som normalt. Tidligere i dag fortalte operasjonslederen om et vanskelig opprydningsarbeid.

– Når vi fjerner et tre, så detter det ned et annet, sier operasjonsleder i Vestfold Petter Aaronsen til Dagbladet.no.

Ved Kopstad falt et tre på en kjørende bil på E18, men ingen kom til skade i ulykken. På Sem har et tre falt ned over toglinjen og tatt kjøreledningen. Vestfoldbanen er derfor stengt.

I Larvik blåste takplater av hus og traff parkerte biler. Foreløpig er det ikke meldt om personskader.

Trafikken begynner å gå som normalt

• Her får du oppdatert værvarsel akkurat der du bor!

I Vestfold er alle tilgjenglige mannskaper ute, men på grunn av helgen så er tilgangen begrenset.

- Taksteinen regner ned fra Domkirken i Tønsberg, så det er viktig at folk holder seg innendørs, sier Aaronsen.

Orkan i natt

Nord i Rogaland kom stormen som rammet Vestlandet natt til søndag, opp i orkans styrke. I Stavanger og Bergen har det vært full storm.

- Stormsenteret traff land litt sør for Bergen, så den rammet hardest i Rogaland og Sunnhordland, sier meteorologkonsulent Magnus Anglevik ved Meteorologisk institutt til NTB.

På Utsira fyr var middelverdien på vinden målt til orkans styrke. På flere andre målestasjoner har det vært sterk storm, med orkans styrke på vindkastene.

- Verst har det vært på kysten, men helt inn i Hardangerfjorden var det sterk storm i natt, opplyser Angelvik.

Problemer


Det er ikke meldt om alvorlige skader etter at uværet traff land i 4-tiden natt til søndag. Men stormen har ført til store problemer mange steder.

- Mellom klokken 5.00 og klokken 7.30 fikk vi inn hele 40 meldinger om trær som var blåst over veien. Det førte til at en del veier var stengt i mindre perioder, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

KJØRELEDNINGEN FALT NED: Vestfoldbanen står nå ved Tønsberg. Foto: PEDER GJERSØE
KJØRELEDNINGEN FALT NED: Vestfoldbanen står nå ved Tønsberg. Foto: PEDER GJERSØE Vis mer

Han kan også fortelle om en trampoline som ble tatt av vinden søndag morgen.

- Den blåste av gårde og gjorde skade på tre biler, forteller han.

I Puddefjorden har minst tre fritidsbåter slitt seg og gått ned. På Flesland flyplass meldes det om takplater som har blåst av.


Tak og strøm
På Jørpeland har et tak på 20 ganger 10 meter blåst av en Fretex-butikk.

- Hele takkonstruksjonen blåste vekk, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Som følge av uværet, som har fått navnet Per, er mange mennesker uten strøm flere steder, også så langt sør som i Agderfylkene. Årsaken er trær som faller over linjene. Klokken 08.30 var flere hundre husstander i Aust-Agder og Vest-Agder uten strøm, opplyser Agder Energi.

(NTB)

Har du bilder fra ekstremværet? Send til Dagbladet med mms til 2400 eller på epost til 2400@dagbladet.no. Tips om hendelser knyttet til uværet sendes med sms til 2400, epost eller per telefon 24 00 00 00.

SPERRER TOGLINJER OG VEIER: Over 100 nedblåste trær skaper problemer i Vestfold.